Android Oyunları PC'de Nasıl Oynanır? - Haberler - indir.com

Android Oyunları PC'de Nasıl Oynanır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-22 19:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Mobil platformlara geliştirilen uygulamalar oldukça geliştirilerek işlevsel hale geliyorlar. Bu noktada geliştirilen oyunlarında kaliteside oyuncu bağımlılığında önemli bir rol oynuyor. Özellikle mobil oyunların zenginleşmesi kullanıcıların mobil üzerinde uzunca vakit geçirmelerine olanak sağlıyor. Ancak bazı durumlarda mobil yerine herhangi bir uygulamayı bilgisayarınız üzerinden kullanmak isteyebilirsiniz. Özellikle Clash of Clans gibi popüler oyunların bilgisayarda oynanması tercih edilen durumlardan birisi. Bu içeriğimizde ise Android oyunları bilgisayarda oynamak için yapmanız gereken adımlardan bahsedeceğiz.

Android Oyunları PC'de Oynamak

Angry Birds, Clash of Clans ve Candy Crush gibi birçok popüler oyun mobil platformlar için olsada bunları bilgisayar ortamında oynamak için çeşitli yazılımlar bulunmaktadır. Çeşitli sanal makine programları ile bilgisayar üzerinden Android bir cihaz kullanıyor gibi tüm uygulamaları yükleyerek kullanabilirsiniz. Bu programlardan başta gelen isim ise BlueStacks oluyor. Gerek kullanım yapısı gerekse hafif özellikleri ile bilgisayar üzerinden Android kullanımı noktasında tercih listesinde zirvede yer alıyor.

BlueStack resmi sitesinden bu paketi indirerek kurulum aşamasına geçebilirsiniz. Programı kurarken ufak boyutlu dosyalar download ediliyor ve herhangi bir kasma sorunu söz konusu olmuyor. Resmi siteden programı ücretsiz olarak indirip bilgisayarınıza kurunuz. Kurulum esnasında klasik Android arayüzü kullanılıyor ve yatay bir şekilde ekrana geliyor. Gerekli bilgileri doldurarak ve dokunmatik yerine mouse'ınız ile seçim yaparak devam ediniz. Ekranı sağa yada sola kaydırarak uygulamalara erişebilirsiniz.

Kurulum tam anlamıyla bittikten sonra Google Play Store'a girerek Google hesabı ayarlarınızı yapmanız gerekmektedir. Google hesabınız ile oturum açtıktan sonra o hesaba bağlı satın alınmış yada ücretsiz önceden indirilmiş uygulamaların listesine erişebilirsiniz. Ayrıca BlueStack üyesi olur iseniz, Cloud Connect sayesinde yaptığınız işlemler tüm sistemleriniz arasında eşleşerek kolay kullanımı sizlere sunabilir. Tüm işlemleri yaptıktan sonra Google Play Store'a girerek dilediğiniz uygulama ve oyunu indirerek kurabilir ve dilediğiniz gibi oynayabilirsiniz.

Ayrıca hatırlatmakta fayda var ki, dokunmatik ağırlıklı oynanan oyun ve uygulamalar Mouse ile bilgisayarda oynanma konusunda çeşitli zorluklar çıkartabilir.





PAYLAŞ