Android Otomatik MMS ve SMS Nasıl Yedeklenir? - Haberler - indir.com

Android Otomatik MMS ve SMS Nasıl Yedeklenir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-14 09:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Yaygınlaşan bulut depolama sistemleri sayesinde artık çeşitli hesaplarınızı ve içeriklerinizi kolay bir şekilde depolamanız ve yedeklemeniz mümkün oluyor. Bu noktada Android kullanıcıların Google'ın sabit olarak sunduğu Drive ile çeşitli oyun ve bazı kendi uygulamaların yedekleri alınabiliyor. Ancak SMS, MMS ve diğer çeşitli uygulamaların yedeklemeleri bu duruma dahil değil. Bu içeriğimizde ise sizlere Android'de otomatik olarak MMS, SMS ve Arama Listesi gibi ibareleri nasıl yedekleyeceğinize bakacağız.

Android Otomatik MMS, SMS, Arama Listesi Yedekleme

Normal şartlarda Android ile beraber herhangi bir SMS yada MMS mesajlaşma uygulamasının yedekleme imkanı bulunmuyor. Ancak bazı yardımcı uygulamalar ile bunların yedeklenebilirliğini sağlayacağız. SMS noktasında bu sorunu SMS Backup+ uygulaması kullanarak ortadan kaldıracağız.

Sms Backup+

Bu uygulama sayesinde metin içerikli SMS'lerinizi Gmail hesabınızda saklayarak yedekleyebiliyorsunuz. Uygulamayı kurduktan sonra kullanımı gayet kolay olan bu uygulama ile SMS haricinde MMS mesajlarınızıda yedekleyebilirsiniz. Gmail adresinizde ise bu uygulamaya özel bir etiket ile bu yedeklenen içeriklere ulaşabilirsiniz.

Eğer ki Google Hangouts kullanıcı iseniz Gmail adresinizde bulunan SMS etiketine bakarak birçok mesajı görebilirsiniz. Ayrıca OAuth kullanarak Gmail hesabınıza eklenen SMS Backup+ uygulaması bağlantı sonrası Gmail adresinizde gösterilecek ve hangi tür yedekleme yapmak istediğiniz sorulacaktır.

Ayrıca SMS Backup+ uygulamasının gelişmiş ayarlar seçeneğine girerek yedekleme çeşitlerinizi değiştirebilirsiniz. Örnek olarak sadece SMS'lerinizi yedeklemek istiyorsanız MMS yedeklemesini devre dışı bırakabilirsiniz. Diğer yandan Gmail içerisine eklenecek olan özel etiketi siz dilediğiniz gibi değiştirerek bu yedeklemelere o etiket üzerinden erişebilirsiniz. Diğer yandan otomatik yedekleme seçenekleri haricinde bu yedeklemenini zaman sıklığını ayarlayabilirsiniz. Normal varolan seçenekte 2 saatte bir yedekleme ayarlanmış durumda.





PAYLAŞ