Android O İle Beraber Zil Sesi Eklemek Basitleşiyor - Haberler - indir.com

Android O İle Beraber Zil Sesi Eklemek Basitleşiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-27 14:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz günlerde Google'ın en yeni mobil işletim sistemi olacak olan Android O sürümünün geliştiriciler için ön izleme sürümünün yayınlandığına dair bir haber yapmıştık. Şimdi ise bu Android O sürümü hakkında yeni detaylar ve bilgiler gelmeye başladı. Android platformu hali hazırda Google tarafından fazla kısıtlanmamış ve kişiselleştirilebilir yapısı ile özgür bir kullanım sunuyor.Özellikle Apple'ın iOS platformuna göre oldukça özelleştirilebilir olan bu sistemde neredeyse her nokta değiştirilebiliyor. Üreticiler ise bu noktada ayarlar uygulamalarını düzenleyerek kullanıcılara dahada yardımcı olmak istiyorlar.

Şuan ki sürümlere bakar isek, bu işlemler ve kişiselleştirmeler oldukça basit yapılırken daha önceleri bu kadar basit değildi. Öyle ki Açık Kaynak Kodu Projesi tabanı ile cihazlarda çalışan ve özelleştirme noktasında bir zil sesi ayarlamak için cihazl bilgisayara bağlayıp, ses dosyalarını dosya yöneticisi uygulaması kullanarak telefonun hafızasına atmak gerekiyordu. Ancak yeni Android O sürümü ile beraber geliştirilecek ve iyileştirilecek noktalardan biri ise özelleştirilebilir zil sesi ayarları olacak. Artık kullanıcılar internet'den, bulut depolamalarından yada e-postaları üzerinden indirdikleri zil seslerini bildirim sesleri olarak ayarlayabilecekler.

Android Police kaynaklı bir habere göre yeni özellik ile beraber mevcut zil seslerinin bulunduğu yerin en alt kısmında 'zil sesi ekle' isimli yeni bir seçenek geliyor. Hali hazırda bu zil sesi eklemek özelliği Samsung, LG ve bazı bilinen üreticilerin kendi cihazlarında bulunuyordu. Fakat Android O ile beraber, Android ekosisteminde varsayılan bir özellik olarak gelecek. Android O ile gelecek olan büyük yenilikler bunlardan ibaret kalmıyor. Ayrıca bu zil sesi özelliği ile beraber kullanıcılar telefonlarına istedikleri zil sesini ayarlamak için çeşitli üçüncü parti uygulamalara gerek duymayacaklar.





PAYLAŞ