Android Nougat Nedir? - Haberler - indir.com

Android Nougat Nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-21 11:35:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Android Nougat ile beraber yepyeni özelliklerini tanıtmıştı. Pek çok kullanıcı Android N'yi severek kullandı. Ancak Android N ile gelen özelliklerin pek çoğu bilinmiyordu.  Ancak Android N yine de pek çokları için iyi bir sürümdü. Uzun süren kullanımıyla da beraber sürümler arasındaki yerini iyi bir şekilde yerine getirdi. Android'in yeni sürümü bazı telefonlar için maalesef çıkmadı.

Nougat, ilk önce Android Lollipop'ta iki kez daha önce ele alınan aynı dramatik görsel bakım hizmetini sunmamış olabilir, ancak Nougat, Marshmallow'un üzerinde bir çok önemli iyileştirme  sunarken, oldukça tartışılabilir derecede daha az kullanılabilirlik değişiklikleriyle birlikte geliyor. 

Peki Android N'ye gelen özellikler neler?

- Veri Tasarrufu, veri planını kaydediyor

- Her yerden gelen mesajları yanıtlanabiliyor

- Paketlenmiş bildirimler

- Bildirimleri yönet

- Ayarlar menüsü yenilendi

- Hızlı uygulama değiştirme

- Çoklu pencere, bu sayede aynı ekranda çoklu görev yapılabiliyor

- Bildirim merkezi yenilendi

- Gelen bildirimler artık daha kolay yönetiliyor ve bildirim merkezinden cevap verilebiliyor.

- Batarya grafiği yenilendi

- Gece modu eklendi

Veri Tasarrufu, kablosuz planınız için aylık veri paylaşımında düşük tutarken kullanılabilen kullanışlı bir özelliktir. Etkinleştirildiğinde, Veri Tasarrufu, uygulamaların arka planda hücresel veri kullanmasını engeller.  Yani Twitter ve Facebook, arka planda çok sık yenilenmez. Bu sayede yenilenmediği için veri kullanımında azalma görülüyor.

Ancak, bir uygulama varsa veya Veri Tasarrufu etkinleştirildiğinde verileri kullanmaya devam etmek için izin verilmek istenirse verilebilir.





PAYLAŞ