Android Nougat Çoklu Pencere Kullanımı - Haberler - indir.com

Android Nougat Çoklu Pencere Kullanımı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-28 11:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Google'ın en yeni işletim sistemi olan Android 7.0 Nougat ile oldukça işe yarar ve sevilmesi beklenen yeni bir özellik gelmişti. Çoklu pencere desteği ile aynı anda iki farklı uygulamayı tek ekranda çalıştırabiliyorsunuz. Çeşitli markaların bazı akıllı telefon modellerinde varolan bu uygulama tam olarak verimli çalışmıyor ve sadece sınırlı uygulamalar için ekran bölebiliyordu. Ancak şimdi Nougat 7.0 güncellemesi ile beraber cihazlara gelen bu özellik hem daha fazla uygulama desteği hemde daha fazla işlevsellikler içeriyor.

Bu rehber içeriğimizde ise sizlere Android Nougat ile gelen çoklu pencere kullanımını anlatacağız.

Android Nougat Çoklu Pencere Kullanımı

Nougat güncellemesi alan akıllı telefonunuz üzerinden çoklu pencere özelliğini kullanabilmek için Parallel Windows for Nougat isimli uygulamayı indirmeniz gerekmektedir. Uygulamanın henüz Alpha aşamasında olduğu için bazı hataları ve bugları bulunduğunu hatırlatalım. Diğer yandan bu uygulamayı sadece Android 7.0 yada 7.1.1 işletim sistemi yüklü cihazların yükleyebileceğini ve ücretsiz olduğunu belirtelim. Uygulamayı yükleyin ve çalıştırın, açılış ekranında bu gibi sorunları olabileceği açıklaması bulunuyor. Kabul edip devam ediniz.

  • Sıradaki gelecek olan ekranda iki adet izin yetkisi vermeniz gerekmektedir. İlk seçenekteki butonu sağa çekin ve gelen uyarıya onay verin. Aynı şekilde ikinci seçenekteki butonuda aktif ettikten sonra gelen mesaja onay veriniz.
  • Bu izinler sonrasında Erişilebilirlik menüsüne Parallel Windows for Nougat isimli yeni bir seçenek eklenecektir. Buna tıklayarak bu seçeneği aktif ediniz. Sonrasında ise Hotspot isimli uygulamaya ait kolun kaplayacağı alanı piksel rakamı olarak belirleyin.
  • Yukardaki ayarları yaptıktan sonra Parallel Windows menüsü ekranınızın sağ bölümüne gizli olarak eklenecektir. Ekranın sağ kısmından sola doğru parmağınız ile çekin ve Parallel Windows menüsünü açabilirsiniz.
  • Açtığınız yan menüde dikey konumda üç adet buton bulunacaktır. Bunları sırasıyla uygulama çekmecesi, çoklu pencere açma ve uygulama aynalama olarak belirtebiliriz. İlk seçenekteki ikona basarak çoklu pencere modunu aktif edebilirsiniz.
  • İkinci seçenekteki ikona basarak çoklu pencere moduna yani diğer ekranınıza bir uygulamayı açmak için arka planda çalışan bir uygulamayı seçebilirsiniz. Bu anlattğımız durumların hepsi Nougat güncellemesi sayesinde oluyor.

Şimdi iki pencerede de tek bir aynı uygulamayı çalıştırmaya bakalım. Açılan dikey üçlü menüden üçüncüsü yani aynalamayı seçtiğinizde örnek olarak YouTube uygulamasını bölünmüş olan iki ekranda da açabiliyorsunuz. Henüz Alpha sürümü olan bu uygulamada bazı uygulamaları açarken hata verebiliyor. Yakın zamanda gelecek olan güncellemeler ile bu gibi durumların ortadan kalkması bekleniyor.





PAYLAŞ