Android N (7.0) Ne Zaman Çıkacak? - Haberler - indir.com

Android N (7.0) Ne Zaman Çıkacak?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-03-10 09:31:12
Editör : Caner Küçükbinar
Kategori : Teknoloji

Halen yayılmakta olan Android 6.0 Marshmallow'un ardından, Android'in en yeni sürümü Android N'den haberler gelmeye başladı.

Android'in en yeni sürümü Android N artık indirilebilir durumda. Android N ile gelen yeni özellikler ve kullanıcı izinlerine verilen önem dikkat çekiyor.

Resmi olarak Google I/O etkinliğinde tanıtılacak olan Android 7.0 geliştiricilerin kullanımına açıldı ve ilk görüntüler de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Android N 7.0 çoklu ekran desteği

Android N ile gelecek olan en dikkat çekici özellik ise çoklu görev yapabilme özelliği sayesinde ekranda aynı anda iki işlem yapabilmek. Yani bir yandan internette gezinirken bir yandan da film izleyebileceksiniz. Daha önce sadece birkaç telefon tarafından desteklenen bu özellik Android N 7.0'ın yayınlanması ile bir standart haline gelecek. Üstelik sadece telefonlarda değil Android N'i destekleyen tüm cihazlarda bu özellik kullanılabilecek.

Android N 7.0 Hızlı Cevap ÖzelliğiHızlı Cevap adı verilen özellik sayesinde gelen bildirimlere herhangi bir uygulamaya girmeden bildirim penceresi üzerinden cevap verilebilecek. Bu özellik sayesinde gelen bildirimlere cevap vermek için ekstra bir uygulama açmaya gerek kalmayacak.
Android N ile gelen Picture in Picture özelliği sayesinde uygulamalar daha küçük pencerelere taşınıp kullanılabilecek.

Ekran kapalıyken arka plandaki mobil veri trafiğini yöneten Doze Android N 7.0 ile biraz daha gelişmiş bir şekilde karşımıza çıkacak. Artık Doze ile belirlenen uygulamaların ekran kapalıyken internet kullanıp kullanamayacağını kullanıcılar belirleyecek. Ekran kapalıyken internet izni olmayan uygulamalar internete bağlanamayacaklar bu sayede güç tüketimi de azalacak.





PAYLAŞ