Android Kilit Ekranında Değişime Gidiliyor! - Haberler - indir.com

Android Kilit Ekranında Değişime Gidiliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-08 09:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Google dan yapılan açıklamaya göre, uygulamalarda bulunan kilit ekranında reklam gösterilmeyeceği ve reklamsız olarak da artık kullanıcıların uygulamayı kullanabileceklerini belirtti. Bu açıklama tüm android tabanlı telefon kullanıcıların yüzünün gülmesine neden oldu..

Kullanıcıların telefona yeni bir uygulama yüklemek için Play Store ve App Store'da ücretsiz yükledikleri uygulamaların çoğunda reklam gösterilmekte ve uygulama geliştiricileri ise gösterilen bu reklamlardan gelir elde etmekte idi. Ancak geliştiriciler son zamanlarda bu işi fazla abarttıkları görülüyor ki, uygulama açık iken bile ekran kilitleme yapsa dahi reklam gösterilmekte. Bu durum kullanıcıların tepkisine yol açmasından dolayı Google'a yapılan şikayetlerin yerini bulduğu görülmekte.

Google' ın yaptığı bu değişiklik aslında geç de olsa da farklı bir çözüm yöntemini gündeme getirdi. Google yaptığı açıklamada uygulamaların kilit ekranı olarak geliştirilmeyen uygulamalar kilit ekranında artık gösterilmeyecek. Google'ın yaptığı bu açıklamadan sonra şu anlaşılıyor ki kilit ekranı olan uygulamaların halen reklam içeriği gösterileceği bu da kullanıcıları sıkıntıya sokacağı anlamına geliyor. Ancak kilit ekranın uygulaması olmayarak reklam içeriği gösteren uygulamalar google tarafından tespit edilirse, yapılan açıklamaya göre google bu tür uygulamaları yani belirtilen şartlara uymayan ve kullanıcıları bu anlamda sıkıntıya sokan uygulamaları Play Store ve/veya App Store dan silebilecek.

Aslında tüm kullanıcıların, yapılan araştırmaya göre kilit ekranında reklam görmek istemedikleri yönünde.





PAYLAŞ