Android: İşlemci Hızını Durum Çubuğunda Görüntülemek - Haberler - indir.com

Android: İşlemci Hızını Durum Çubuğunda Görüntülemek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-18 00:40:32
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Android telefonunuzun durum çubuğunda işlemci hızınızı görüntüleyebilmek istiyorsanız bu gayet mümkün. Akıllı telefonlarınızda yer alan işlemciler hemen her işlemde, hesaplama işlemlerini gerçekleştirmek için telefonunuzda yer alıyor. Akıllı telefonunuzu kullanırken yüksek performans gerektiren işlemler ve oyunlarda işlemcilerin önemi bir hayli artıyor. Telefonunuzun özellikleri üst seviyedeyse genel olarak işlemci frekansı yüksek düzeylere yükselse ve işlemci kullanımı halen devam etse dahi sizin hissettiğiniz şey yalnızca bir miktar ısı artması. Ancak telefonunuz alt-orta düzeyde bir telefonsa cihazınızda yavaşlama hissetmeniz muhtemel.  Akıllı telefonunuzda işlemcinizin frekansını durum çubuğunda görüntülemek istiyorsanız bunun için root'lu ve root erişimi sağlanmamış akıllı cihazlarınızda kullanılabilecek farklı araçlar bulunuyor.

Android İşlemci Hızını Durum Çubuğunda Görüntülemek

Eğer akıllı telefonunuza root attıysanız ve Xposet  Framework  kurulumunu da gerçekleştirdiyseniz işlemci frekansınızı telefonunuzun durum çubuğunda görüntülemek için CPUFreq in Statusbar adlı Xposet modülünü kullanabilirsiniz. Bu modülü Xposet  ara yüzündeki arama kısmından bularak Akıllı telefonunuza yüklemeniz gerekiyor. Ardından modülü etkinleştirip akıllı telefonunuzu yeniden başlatmanız gerekiyor.

Cihazınız yeniden başladıktan sonra uygulamayı açın ve işlemci frekansını görüntülemeye yarayan seçeneği aktif hale getirin. Akıllı telefonunuz CPU ve frekansı için gösterge durum çubuğunuzda yer alacaktır. Bu işlem yalnızca bu yolla yapılmıyor. Bunun dışında Google Play mağazasında uyğulamalar arasında benzer işlevi root' suz bir şekilde gerçekleştirebilen üçüncü partı uygulamalar mevcut. Örneğin: System Monitor Lite , Trepn Profiler ve Tinycore .





PAYLAŞ