Android Instagram Uygulamasını Çevrim Dışı Kullanma Özelliği Geliyor - Haberler - indir.com

Android Instagram Uygulamasını Çevrim Dışı Kullanma Özelliği Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-20 10:55:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Facebook'un çatısı altında bulunan uygulamalara her geçen gün yeni özellikler gelmeye devam ediyor. Özellikle Snapchat'den aşırılan özellikler ile bir hayli eleştirilen firma yeni özellikler üzerinde çalışıyor. Son olarak Facebook tarafına hikayeler özelliği gelmiş ve ondan öncesinde ise mesajlaşma servisi olan Messenger'a hikayeler özelliği gelmişti. Şimdiki konumuz ise geçtiğimiz haftalarda canlı yayın yapma özelliği gelen Instagram hakkında. Artık belirtilene göre yakın zamanda Instagram Android kullanıcıları, Instagram uygulamasını çevrim dışı olarak kullanabilecekler. Facebook geliştirici konferansı olan F8 etkinliği kapsamında yeni özellikler ve yenilikler hakkında bazı bilgiler paylaşıldı.

Söz konusu bu Instagram yeniliği ile sürekli internet bağlantısı olmadan uygulama kullanılabilecek anlamında olmayacak. Yani kullanıcılar bir internet bağlantısına sahip iken, yükledikleri paylaşım görüntülerini çevrim dışı olarak görebilecekler ve bu paylaşımları beğenmek ve yorum yapmak gibi işlevleride yapabilecekler. Geçmiş zamanda profilleri girilen kişilerin ise bağlantı yokken yine görüntülenebilecek ve Keşfet sekmesindeki içeriklere de çevrim dışı olarak erişmek mümkün olacak.

Diğer yandan internet bağlantısı olmadan 'Kaydedilenler' sekmesine yeni bir içeriği eklemek, bir paylaşım içeriği oluşturup taslak olarak da kaydetmek mümkün olan özellikler arasında bulunacak. Cihaz ise tekrardan Wifi ortamında internete bağlandığında ise, yapılan beğeniler, yorumlar ve diğer işlemler Instagram sunucularına gönderilerek bağlantı ve işlev gerçekleşmiş olacak. Bu çevrim dışı içerik erişiminin Hikayeler bölümünü kapsayıp kapsamadığı ise henüz belirsizliğini koruyor. Android platformu için gözüken bu yeniliğin iOS tarafında olacağıda henüz belirsizliğini korumakta.

TechCrunch kaynağına gönderilen açıklama ile iOS tarafında bu çevrim dışı işlevlerin henüz değerlendirildiği ifade ediliyor. İnternet bağlantısının zayıf olduğu bazı gelişmiş ülkelerde, çevrim dışı içerik erişim özelliğinin bir hayli işe yarayacağı düşünülüyor. Bakalım bu güncelleme ne zaman verilecek yakın zamanda göreceğiz.

 





PAYLAŞ