Android Güvenli Değil - Haberler - indir.com

Android Güvenli Değil

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Uygulama

Antivirüs yazılımları geliştiricisi Kaspersky, yayınladığı bir raporda Android platformu için çok tehlikeli bir Trojan'ın bulunduğunu açıkladı.

Android kullanıcılarının endişelenmesine yol açan raporda Kaspersky, Google Play Store'da son derece tehlikeli bir Trojan'ın bulunduğunu ve bu trojan'ın Android cihazlardaki SMS'leri kontrol altına aldığını belirtti.

Google Play Store'da bazı uygulamalarda bulunan ve SMS Trojan FakeInst ?Trojan-SMS.AndroidOS.FakeInst.ef? isimli ve 60 ülkeye yayılan bu trojan'ın cihaza bulaşması halinde kullanıcıların SMS aboneliğine dahil edildiği ve SMS başına hesaplardan 4 USD alındığı da açıklamada yer alıyor.

Kaspersky raporuna göre bu trojan'dan en çok etkilenen kullanıcıların başında Ruslar geliyor ve bundan kurtulmak için henüz bir yöntem olmadığı da raporda belirtilen önemli bir detay.

SMS Trojan Fakeinst

Peki SMS Trojan FakeInst isimli bu zararlıya yakalanmamak için ne yapmanız gerekiyor?

Özellikle Google Play Store'dan uygulama indireceğiniz zaman öncelikle uygulama geliştiricisinin profil bilgisiyle, uygulamaya ait yorumlara göz atmalısınız. Bunun yanında cihazınıza eğer mağazadan değil de bir APK dosyası kullanarak uygulama yükleyecekseniz bu dosyaya da çok dikkat etmeniz gerekiyor. Zira modifikasyon yapılmış olan uygulamalar sorun yaratabilir.

Android cihazınızı zararlı yazılımlardan korumak için Kaspersky tarafından geliştirilmiş olan Kaspersky Mobil Security uygulamasını aşağıdaki bağlantı aracılığıyla indirebilirsiniz.





PAYLAŞ