Android Cihazlara Son 12 Ayda 3 Milyon 400 Binden Fazla Tehdit - Haberler - indir.com

Android Cihazlara Son 12 Ayda 3 Milyon 400 Binden Fazla Tehdit

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Kaspersky Internet Security for Android, bağımsız bir Çin şirketi olan PC Security Labs tarafından gerçekleştirilen Android güvenlik ürünleri testinde ilk sırayı aldı. Bu Kasım ayında yayınlanan test sonuçlarına göre Kaspersky Lab'ın ürünü tehditlerin %99,959'unu başarılı bir şekilde engelledi ve sıfır hatalı uyarı verdi.

Test, Android (sürümler 4.x) ile çalışan mobil cihazlar üzerinde gerçekleştirildi. Çalışmada, cihazın SD kartına zararlı yazılım örnekleri ve yasal uygulamalar yazıldı; daha sonra cihaza test edilen güvenlik ürünü cihaza yüklendi ve en son sürümüne yükseltildi. Ardından araştırmacılar, güvenlik ürününde bulunuyor olması durumunda bir tarama başlattı ya da çözüm eğer sadece otomatik taramayı destekliyorsa tüm örnek uygulamalar manuel olarak yüklendi. Test sırasında tüm doğru zararlı yazılım agılamaları ve tüm hatalı uyarılar kaydedildi. Bu veriler daha sonra sonucu hesaplamak için kullanıldı.

Farklı satıcılara ait toplam 13 ürün araştırmaya katıldı. Kaspersky Internet Security for Android 2435 zararlı yazılım örneğinden 2434'ünü algıladı ve hiçbir yasal uygulamanın kurulumunu engellemedi. En yakın rakibi sadece 2422 zararlı uygulamayı (12 adet daha az) doğru olarak algılayabildi ve 2 hatalı uyarı verdi. Sonuç olarak Kaspersky Lab, 100 tam puandan 99,959 alarak ikinciyi 0,693 puanla geride bıraktı.

Kaspersky Lab Zararlı Yazılım Engelleme Araştrma Direktörü Timur Biyachuyev konuyla ilgili şunları söyledi: ''Android en popüler mobil işletim sistemi olduğundan siber saldırılara karşı da çok duyarlı. Sonuç olarak kullanıcıları, hatalı uyarılar vermeyen kaliteli bir korumaya ihtiyaç duyuyor. PC Security Labs test sonuçları bir kez daha Kaspersky Internet Security for Android çözümünün maksimum güvenlik seviyesi sağlama becerisine sahip olduğu ve güvenli uygulamaları engelleyerek kullanıcıyı rahatsız etmediğini gösterdi.''

Son 12 ayda 3 milyon 400 binden fazla tehdit

Android cihazları hedefleyen tehditler son aylarda giderek farklılaşmakta ve yoğunlaşmakta. Yakın zamanda Kaspersky Lab tarafından Interpol ile işbirliği içinde gerçekleştirilen Mobil siber tehditler araştırmasına göre Kaspersky Lab'ın Android çözümlerinin kullanıcıları son 12 aylık dönem içinde 3.400.000'den fazla tehditle karşı karşıya gelmiş. Bunların %59'u kullanıcılardan para çalma potansiyeline sahiptir. İstatistikler, Android cihazınızın güvende olması için güvenilir araçlara sahip olmanın kritik önemde olduğunu net bir şekilde göstermekte.

Kaspersky Internet Security for Android uygulamasını aşağıdaki bağlantı aracılığıyla Android cihazınıza indirebilirsiniz.





PAYLAŞ