Android Cihazı Virüslerden Nasıl Koruruz? - Haberler - indir.com

Android Cihazı Virüslerden Nasıl Koruruz?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-14 06:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bu rehber içeriğimizde, sizlere Android telefonunuzu virüslerden korumak için yapmanız gereken işlemlerden bahsedeceğiz. Android platformu Apple?ın iOS işletim sistemine göre oldukça daha fazla kullanılan bir işletim sistemi olarak biliniyor. Eylül 2015 yılında ortaya çıkan bir veriye göre toplamda 1.4 milyar Android işletim sistemli akıllı telefon satılmıştı. O zamandan bu zamana kadar geçen süreçte bu rakamların dahada arttığı düşünülüyor.

Android işletim sisteminin kullanım yoğunluğu bu kadar olurken, bu telefonları hedefleyen zararlı virüs yazılımlarıda bir hayli fazla. Bu zararlı yazılımlar ile telefonunuzdaki önemli bilgiler kötü niyetli bir kişinin eline geçebilir. Google Play Store üzerinden yüklenen uygulamaların hepsinin güvenli olduğu düşünülsede, kaynağı belirsiz yada kırık uygulamaları yüklemek yinede Android platformunuza virüs bulaşmasına sebebiyet verebiliriz. Bu nedenle Google, aylık olarak güvenlik güncellemeleri yayınlamaya başladı.

Android cihazınıza virüs bulaştığını anlamanızın en kolay yolu, cihazın aşırı yavaşlaması ve hesaplarınıza erişiminizin kesilmesi diyebiliriz. Bu zararlı virüsler arka planda çalıştığı için gözükmez ve her geçen günde cihazınız dahada yavaşlamaya devam eder. Ayrıca arka planda sürekli çalışan bu yazılım bataryanızında kısa sürede tükenmesine sebebiyet verecektir. Şimdi dilerseniz Android telefonu virüslerden korumak için yapılması gereken bazı ayar ve detaylara bakalım.

Android Cihazı Virüslerden Nasıl Koruruz?

Güncellemeleri Yapın

Üretici firma akıllı telefon modelinize zaman zaman güncellemeler yollayarak güvenlik anlamında iyileştirmeler yapacaktır. Bu güncellemeler iyileştirmelerin yanı sıra cihaz optimizasyonunu tedavi edecek ve daha verimli bir hal alacaktır. Sizde Android cihazınız üzerinden Ayarlar > Telefon Hakkında > Yazılım Güncellemeleri bölümüne girerek, telefonunuza herhangi bir güncellemenin gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz.

Resmi Mağaza Aracılığı İle Uygulama Yükleyin

Telefonunuza bir uygulama yüklemek istediğinizde ilk öncelik olarak Google'ın mobil mağazası olan Google Play Store'u tercih etmenizde fayda var. Resmi olarak bulunan bu mağazalardaki uygulamalar çeşitli güvenlik testlerinden geçirilerek mağazada yayınlanıyor. Dolayısıyla, bu marketler üzerinden indireceğiniz uygulamalarda herhangi bir kötü yazılım veya virüs bulunmayacaktır. Ayrıca mağaza dışında APK yolu ile bilmediğiniz yada yararlı sandığınız bir uygulamayı yüklemeniz tamamen güvensiz olacağı gibi telefonunuza da zarar verebilmektedir.

Antivirüs Uygulaması Kullanabilirsiniz

Tıpkı masaüstü bilgisayarlarınızda kullandığınız gibi Android telefonunuz içinde, Android market üzerinden bir antivirüs programı indirebilirsiniz. Avast, TrustGo ve buna benzer birçok güvenlik uygulaması bulunmaktadır. Bunlardan birisini kullanarak web gezintisi, virüs koruması ve genel telefon güvenliğinizi sağlıklı bir şekilde kontrol edebilirsiniz.

Sizlere bu rehberimizde Android telefonu virüslerden korumanız için yapılması gereken bazı kontrol ve tavsiyelerden bahsettik. Sizde bu anlattıklarımıza uyarak, cihazınızı herhangi bir kötü yazılımdan koruyabilirsiniz.





PAYLAŞ