Android?in 4.1 Jelly Bean sürümünden sonra piyasaya sürdüğü Android Beam özelliğinin ne işe yaradığını ve nasıl aktifleştirileceğini anlatacağız. Android Beam ile beraber NFC teknolojisi bulunan iki Android cihazı birbirine değdirerek veri yada dosya aktarımı bağlantısını gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlem için öncelikle Android 4.1 ve daha üst bir sürümlü iki adet cihazınızın bulunması gerekiyor.

Android Beam Nasıl Kullanılır?

Hem işletim sistemi uyumlu hemde NFC alıcısı bulunan akıllı telefonları öncelikle ayarlardan bu teknolojisini aktifleştirmeniz gerekmektedir. Kullanılan NFC paylaşım uygulamalarına göre değişkenlik gösteren bu noktada çeşitli paylaşımlar gerçekleştirilebiliyor ve her cihazda Android Beam özelliğinin bulunmadığını belirtelim. Android Beam ile bağlantısını gerçekleştirdiğiniz iki cihaz arasında görsel, web linki, harita konumu, YouTube video içeriği ve çeşitli bilgi aktarımları paylaşılabiliyor.

Bu özelliği kullanmak için yapmanız gereken basit bir ayar bulunuyor. Android cihazınızdan Ayarlar menüsüne girdiğinizde Kablosuz ve Ağlar kısmından daha fazlasını gör bölümüne basın. Burada açılacak olan ekranda NFC bölümü aktif değilse o kısmı aktif ediniz. Sonrasında ise Android Beam bulunuyorsa bu özelliğide aktifleştiriniz. Artık kurulum bölümü tamamlandı şimdi dilerseniz kullanım bölümüne geçelim.

Kullanım Bölümü

Yukardaki aynı ayarlar dosya aktarımı yapacağınız diğer telefonda da aktif olması gerekmektedir. Bu iki NFC özellikli cihazları alıp arka yüzeylerini birbirlerine dokundurun. Bazı cihazlarda NFC antenleri farklı konumlandırıldığı için o an bağlantı gerçekleştirmek biraz zor olabiliyor. Bu değdirme esnasında NFC bağlantısı gerçekleştirildiğinde ekranda bir uyarı belirecektir. Gelen bu uyarıya tıklayarak onaylayınız ve paylaşım yapacağınız içeriği artık görebileceksiniz. Dosya aktarımı sırasında yüzde bazında bilgilendirme barı gözükecek ve işlemler bitince tekrar bir uyarı ile bilgilendirileceksiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir