Android Arayan Numarayı Engellemek  - Haberler - indir.com

Android Arayan Numarayı Engellemek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-04 16:25:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Akıllı telefonlarımızda bulunan bazı özellikler zaman zaman hayat kurtarabiliyor. İşte bunlardan biri olan Android'de arayan numara nasıl engellenir ve hangi işlemleri yapmak gerekir bunlara bakacağız. Bazı durumlarda aile bireyleri ve çeşitli arkadaşlar ile her an iletişimde kalabiliyoruz. Ancak bazıları insanı sıkabiliyor ve sürekli aramalar gerçekleştirebiliyor. Bu noktada sizde o kişi aradığında telefonun sürekli çalmasını istemiyorsunuz. Peki aramasını istemediğiniz numaraları nasıl engelleriz?

Android Arayan Numarayı Engellemek

Çoğu akıllı telefon üreticisi modellerini dahili bir numara engelleme özelliği koyuyorlar. Android'e özgü bir engelleme bölümü bulunmadığından dolayı üretici firma kendi geliştirdikleri engelleme yöntemlerini cihazlarına yerleştiriyorlar. Her marka ve modelin farklı bir engelleme sistemi olduğundan dolayı bazen numara engellemek bir hayli zor olabiliyor.

Stock Android

Yani Nexus cihazlar gibi arayüzü oynanmamış en temiz Android deneyimini sunan cihazlarda numara engellemek oldukça kolay. En kısayoldan son aramalar bölümünü açarak engellemek istediğiniz arayan numaraya uzun süre basılı tutun. Açılacak olan seçenekler ekranından engelle seçeneğine basıp o numarayı engelleyebilirsiniz. Diğer bir yöntemde ise telefon uygulaması içerisinden üç nokta menü bölümünden ayarlara ulaşmak ve buradan engellemek istediğiniz numarayı girmeniz gerekli olacaktır.

LG Numara Engelleme

LG'de ise telefon uygulamasını açarak üç noktalı bölümden menüye girin ve oradan arama ayarları içerisine girin. Bu ayarlar içerisinden artıya basarak engellemek istediğiniz numarayı girin.

Samsung Numara Engelleme

En çok kullanıcısı bulunan markalardan olan Samsung'da ise bu durum yine telefon uygulamasını açmaktan geçiyor. Telefon uygulamasını açarak engellemek istediğiniz numara basın ve sağ üstte bulunan daha fazla seçeneğine tıklayın. Otomatik olarak red etme listesine ekleyin ve ilerde kaldırmak için arama ayarlarından red listesini düzenlemeye giriniz.

HTC Numara Engelleme

Telefon uygulamasını açarak numaraya uzun süre basın ve bloklama seçeneğini seçerek engelleyebilirsiniz.

Numara engellemeler bu şekilde. Dilerseniz Google Play Store üzerinde bulunan üçüncü parti uygulamalar ile de numara engelleyebilirsiniz. Ancak üretici firmanın sizlere verdiği varsayılan özelliği kullanmanızı öneririz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ