Android Arama Sonuçlarına Video Ön İzlemeler Özelliği Geldi - Haberler - indir.com

Android Arama Sonuçlarına Video Ön İzlemeler Özelliği Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-08-19 20:00:30
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

İnternet devi Google, arama sonuçlarını iyileştirmeye devam ederek kullanıcı deneyimini üst seviyeye çıkartmaya devam ediyor. Yakın bir zamanda Google arama sonuçlarının en üstünde otomatik olarak sessiz bir şekilde oynatılmaya başlayan bir video görebilirsiniz. Google tarafından 'video ön izlemeleri' olarak isimlendirilen bu özellik ile arma sonuçlarına eklenmeye başladı. İlk olarak Android tarafında Chrome ve Google uygulaması üzerinden yapılan aramaların sonuçlarında otomatik olarak oynatılmaya başlayan videolar kullanıcılara gösterilecek.

İlk olarak sadece İngilizce dili desteklenecek ve ABD üzerinde bu yeni özellik aktif olacak. Fakat Google bir süre sonra bu özelliği global çapta faaliyete sokarak tüm kullanıcılara ve tüm dillere desteğini getirecek. Bir Google sözcüsü tarafından ise bu video öz izleme özelliğinin diğer platformlara da açmayı düşündüklerini dile getirdi. Yakın zamanda ise hem iOS hemde masaüstü versiyonda bu tarz video izlemeleri göreceğiz. Bu yeni özellik ile beraber video sonuçlarının genişlemesi bekleniyor. Bu noktada kullanıcılar hem video içerisini görecek hemde fikir sahibi olacak. Bu noktada videonun adı ve küçük resmi haricinde video içeriği hakkında bilgi sahibi olunacak.

Ancak Google'ın sade ve akıcı sonuçlar arayüz sayfası bu güncelleme ile biraz daha dikkat çekici ve kalabalık bir hal alacak. Google geçtiğimiz haftalarda buna benzer bir özelliği masaüstü sürümde de test etmeye başlamıştı. Masaüstündeki testler bitirilmiş ve mobil tarafta ise ön izlemeler kullanıcılara verilmeye başlanmıştı. Video ön izleme içerikleri ise YouTube videoları ile beraber desteklenmiş olacak. Ayrıca bu video ön izlemeleri sadece Wifi üzerinden bir ağa bağlı iken çalışabilecek. Google uygulama içerisinden kullanıcılar dilerlerse bu özelliği kapatabilecekler.





PAYLAŞ