Android Animasyonları Devre Dışı Bırakmak İçin Yapılması Gerekenler - Haberler - indir.com

Android Animasyonları Devre Dışı Bırakmak İçin Yapılması Gerekenler

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-24 15:15:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Android cihazınızdaki animasyonları kapatmak için yapmanız gereken işlemlerden detaylıca bahsedeceğiz. Animasyonlar telefonlarımızda bir uygulamadan bir diğer uygulamaya geçerken arayı yumuşatmak için kullanılan bir kozmetik üründür. Bu animasyonlar bilgisayarlarımızdan birçok konsollara kadar her yerde kullanılan özelliklerdir. Bir geçişi tamamlayan animasyonlar o ana bir pürüzsüzlük katarak daha güzel gözükmesini sağlar. Güzellik yanları böyle olurken, aşırı animasyonun pilimizi fazla tükettiği bir gerçeğide bulunuyor. Bu konuyla alakalı en büyük örneği, iOS'da bulunan paralaks efektini gösterebiliriz.

Bu rehber içeriğimizde ise Android'deki bu geçişleri akıcılaştıran, animasyonları devre dışı bırakma işlemlerine bakacağız. Yapacağımız bu işlemler ile pil tüketiminizde olumlu anlamda artış göreceksiniz.

Android Animasyonları Devre Dışı Bırakmak

  • Yapacağımız animasyonları devre dışı bırakma işlemleri için ilk öncelikle geliştirici seçeneklerini aktif etmelisiniz.
  • Bunun için telefondan Ayarlar menüsüne girerek Telefon Hakkında kısmına ulaşın.
  • Burada bulunan Yapı numarası seçeneğine üst üste dokunmaya başlayın.
  • Sonrasında ise Geliştirici seçeneklerinin Ayarlar menüsünün en altında belirdiğini göreceksiniz.
  • Burada Geliştirici Seçeneklerine girin ve karşınıza geçiş animasyon ölçeği, çizim, pencere animasyon ölçeği ve animatör süresi ölçeği gibi ibareler çıkacaktır.
  • Bu seçenekleri değiştirmeniz için her birine ayrı ayrı dokunmanız yeterli olacaktır. Bu animasyonların hızlarını yavaşlatıp yada hızlandırabilirsiniz.

Animasyonları tamamen kapatmak için ise kapatmak istediğiniz animasyon türüne bastığınızda Animasyon Kapalı ibaresini göreceksiniz. Buradan tüm animasyonları yada seçtiğiniz animasyonu kapatabilirsiniz. Bu değişikliklerin kayıt edilip tamamen aktif olabilmesi için telefonu yeniden başlatmak zorundasınız. Bu animasyonları kapatmak ile beraber performansta çok ufak bir artış gözüksede, asıl yararı pil ömründe göreceğinizden eminiz.





PAYLAŞ