Android Akıllı Saatlerde Ekran Görüntüsü Almak - Haberler - indir.com

Android Akıllı Saatlerde Ekran Görüntüsü Almak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-23 10:45:26
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefonlarımızda Android tarafında ekran görüntüsü almak oldukça basit diyebiliriz. Her modelin genelde birbirine benzer tuş kombinasyonu bulunuyor ve bu sayede ekran görüntüsü alınabiliyor. Diğer yandan çeşitli üçüncü parti uygulama yardımları ilede ekran görüntüsünü almak bir hayli basit olabiliyor. Ancak durum Android Wear işletim sistemli akıllı saatlerimiz için biraz farklı işliyor diyebiliriz. Çünkü akıllı saatlerimizde sayılı tuşlar olduğundan herhangi bir tuş kombinasyonu ile ekran görüntüsü almak mümkün olmuyor. Ancak bu noktada Android telefonumuz ile entegre çalışan akıllı saat yardımcı uygulamalar devreye giriyor ve ekran görüntüsü almak oldukça basit oluyor. Bu yazımızda ise sizlere Android akıllı saatlerde ekran görüntüsü almak için yapmanız gerekenlerden bahsedeceğiz.

Android Akıllı Saatlerde Ekran Görüntüsü Almak

Bunun için ilk olarak bir Android Wear işletim sistemi akıllı saat ve bir adet Android telefona ihtiyacımız olacak. Android Wear'a sahip akıllı saatiniz ile Akıllı telefonunuzu eşleştirerek işlemlere başlayın. Bu eşleştirme sonrasında Android Wear uygulamasını açarak sağ üstte bulunan üç nokta menü butonuna dokunun.

Açılacak olan ekranda toplamda 4 seçenek bulunacaktır. Bunlardan ikinci olan seçenek akıllı saatlerimizde ekran görüntüsü almamıza olanak sağlayacaktır. Ancak o seçeğe basmak tüm işlemleri bitirmiyor. Çünkü akıllı telefonlarımız kadar kolay olmayan ekran görüntüsü alma işlemi sonrasında bu görüntü saatlerimizin depolama bölümünde saklanmıyor. Şimdi o seçeneğe basarak akıllı saatinizin ekran görüntüsünü alın. Bu noktada akıllı saate giden komut ile beraber alttan yukarı doğru kayan bir efektin gerçekleştiğini göreceksiniz. Yalnız bu durum biraz uzun sürecek ve 30 saniye gibi bir süre beklemek zorundasınız. Bu beklemenin ardından ekran görüntüsünün kaydedildiği hakkında bir bildirim gözükecektir.

Bu bildirime basarak ekran görüntüsünü paylaşabilir yada Google Drive gibi bir depolama sistemine aktarabilirsiniz. Dilerseniz bulut depolamaya atar ve sonrasında ise akıllı telefon yada PC üzerinden bu ekran görüntüsünü görüntüleyebilirsiniz. Ancak çekilen her ekran görüntüsü screen.png olarak kaydedildiği için ikinci bir ekran görüntüsü işleminde önceki görselin kaybolacağını belirtelim.





PAYLAŞ