Android 6.0 Marshmallow ile Gelecek Yeni Özellikler! - Haberler - indir.com

Android 6.0 Marshmallow ile Gelecek Yeni Özellikler!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-09-01 13:00:26
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Yazılım

Google'ın mobil cihazlara yönelik geliştirdiği Android işletim siteminin yeni sürümü Android 6.0 Marshmallow'un merak edilen özellikleri ortaya çıktı. Yeni Android sürümüyle birlikte pek çok yeni özellik bizleri bekliyor.

Android 6.0 Marshmallow'da yeni özelliklerin yanı sıra performans ve stabilite iyileştirmeleri dikkat çekiyor. Bu özelliklerin bir kısmı kullanıcıların farkedeceği türden olurken bir kısmı ise arka planda çalışan servisler ile alakalı.

Gelecek aylarda yeni Nexus cihazlarda yerini alacak olan yeni işletim sisteminin en iyi altı özelliği arasında Android Pay, Google Now on Tap, Bireysel uygulama izinleri, Standart Parmak İzi Desteği, Doze ve Basitleştirilmiş ses kontrolleri bulunuyor.

Bunlardan Android Pay, Apple Pay ve Samsung Pay gibi rakiplerine kıyasla 700 binin üzerinde mağazada yapılan alışverişlerde mobil ödeme kolaylığı sunuyor.

Kullanıcıların davranışlarını inceleyerek kullanıcılara bilgi veren sanal asistan Google Now on Tap ise yeni sürümle birlikte steroid moduna geçiş yaparak ekrana gelen bağlamsal bilgileri kullanıcılara aktarıyor. Ayrıca dinlediğiniz müzik videolarındaki sanatçılar hakkında detaylı bilgiler sunuyor.

Bireysel uygulama izinleri'nde ise bir uygulama içinde her bir bölüm için ayrı izin verilecek. Böylece kullanıcı uygulama içinde istediği herhangi bir bölümü iptal edebilecek.

Android Pay ile entegre edilen Standart Parmak İzi Desteği, yapılan alışverişlerde güvenli ödeeme hizmeti sağlayacak. Bunun yanı sıra parmak izi ile uygulama indirebilmek mümkün olacak.

Doze, bir çeşit güç tasarrufu özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Android 6.0 Marshmallow ile birlikte sunulan bu yeni özellik, cihaz uyku modunda iken arka planda çalışan uygulamaları durdurarak cihazların pil ömrünü iki katına çıkartacak.

Son olarak Android 5.0 Lollipop'tan bildiğimiz Basitleştirilmiş ses kontrolleri ise kullanıcıların uygulamalarda, müzik ve alarmlardaki kafa karıştırıcı sesleri düzenleyerek seviyelerinde ayarlamalar yapabilecek.





PAYLAŞ