Amazon Prime Air: Yeni Nesil Teslimat Drone'u - Haberler - indir.com

Amazon Prime Air: Yeni Nesil Teslimat Drone'u

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-11-30 16:30:11
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Dünya'nın en büyük e-ticaret sitesi Amazon, teslimat sisteminde kullanılmak üzere geliştirdiği Prime Air isimli yeni nesil teslimat drone modelini görücüye çıkardı. Bununla birlikte kısa süre önce kendi bünyesine transfer ettiği dünyaca ünlü "Top Gear" programı sunucusu Jeremy Clarkson'ın yer aldığı Prime Air tanıtım videosunu yayınladı.

Şirketim ulaşımın zor ve maliyetli olduğu kırsal kesimlerde, Amazon üzerinden sipariş edilen kargonun müşteriye kısa zamanda ve kolay bir şekilde ulaşmasını sağlamak adına geliştirdiği Prime Air resmi olarak tanıtıldı. 

Yaklaşık iki yıl önce duyurulan Prime Air bir süredir de kargo teslimatında kullanılmak üzere geliştirilen yeni nesil insansız hava aracı 25 kilometre uzaklığa kadar giderek 30 dakika içerisinde teslimatı gerçekleştirebiliyor.

Amazon Prime Air Tanıtım Videosu

İniş bölgesinde herhangi bir hayvana, insana veya nesneye zarar vermemek için özel sensörlerle donatılmış drone'nin tanıtım filminde Amerika'lı televizyon oyuncusu Jeremy Clarkson karşımıza çıkıyor. Jeremy'nin yer aldığı reklamda Prime Air'in çalışma sistemi üzerinde duruluyor. 

Drone'de bulunan iki adet pervaneden ilki dikey kalkış yapmak içn kullanılırken diğeri kargonun teslim edileceği alana ulaşıldığında kullanılacak yatay seyahati sağlıyor. Ayrıca teslim alacak kişinin bahçesinin müsait olup olmadığını da bildirebiliyor.

Yasal düzenlemelerin tamamlanmasının ardından ilk olarak ABD'de taşımacılıkta hayata geçecek olan Prime Air için yapılan açıklamalarda yeni drone'nin eskisine oranla çok daha hızlı ve kullanışlı olduğu belirtilmiş.





PAYLAŞ