Alan Adlarından Sorumlu ICANN Siber Saldırıya Uğradı! - Haberler - indir.com

Alan Adlarından Sorumlu ICANN Siber Saldırıya Uğradı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

ABD merkezli ICANN (İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu) web sitesi üzerinden yaptığı bir duyuruda Kasım ayında yapılan kimlik avı saldırısıyla dahili sistemlerinin güvenliğinin ihlal edildiğini açıkladı.

IP adreslerinin ve alan adlarının tahsisinden sorumlu olan ICANN, uğradığı sanal saldırı sunucunda kurum içi sistemlerinin siber korsanlar tarafından ele geçirildiğini ifade etti. Çalışanların, ICANN'in kendi sunucularından gönderilen e-postaları aldıktan sonra yetki bilgilerini vermeleri için oyuna getirildiği belirtiliyor.

ICANN; siber saldırganların e-postalara, kamu bilgisi içeren ''ICANN Wiki'' sayfasına, ''ICANN Blog'' kullanıcılarının hesap verilerine, Whois sorgulama portalına ve ''Merkezileştirilmiş Bölge Veri Sistemi''ne eriştiklerini belirtti.

Ayrıca ICANN'den gelen bilgilere göre; siber korsanların; gerçek isimler, kullanıcı isimleri, kullanıcı adresleri, telefon numalaraı ve e-posta adreslerini içeren çok sayıda bilgiye erişim sağladıkları ve bununla birlikte kullanıcıların şifrelerinin de ele geçirildiği bildirildi.

Kurum, kendisine ait olan şifrelerin ise özel bir yöntemle şifrelenen kapalı dosyalarda saklandığını açıkladı.





PAYLAŞ