Tüm akıllı telefonlarda çeşitli özelliklere ve işlevlere sahip bazı sensörler bulunmaktadır. Bu sensörler sayesinde kimi zaman kalp atış hızı kimi zaman ise yön bilgisi gibi çeşitli bilgileri alabiliriz. Diğer yandan üçüncü parti uygulamalar desteği ile bu sensörlere çeşitli kısayol işlevleri kazandırabiliriz. Ancak kimi zamanlarda ise bu sensörlerde şaşma olabiliyor ve dolayısıyla bu istatistiklerde çeşitli bozulmalar meydana gelebiliyor. Bu konuyla alakalı bu rehber içeriğimizde Android telefonlarda sensör kalibrasyonu yapmak için gerekli adımlara bakacağız. Sensörlerin düzgün çalışmamaya başladığı zamanlarda telefonunuza sensör kalibrasyonu yapma zamanız gelmiş demektir. Şimdi gelin akıllı telefonuna sensör kalibrasyonu nasıl yapılır bakalım.

Akıllı Telefonlarda Sensör Kalibrasyonu Yapmak

Sensör kalibrasyonu için ilk öncelikle sorunlu bölge ve sensörü tespit etmek zorundasınız. Bunun için çeşitli üçüncü parti uygulamalarından destek alacağız. Bunun için Sensors Multitool isimli üçüncü parti uygulamasını marketten indirerek telefonunuza kurunuz. Sorunlu sensörü öğrenmek için bu uygulamayı farklı koşullarda açmanız gerekmektedir. Örnek olarak ışık sensörünü test etmek için monitörü açarak ışık sensörünü gizlemeniz gerekmektedir. Cihazın ön yüzünde genellikle bulunan bu sensör düzgün bir şekilde çalışıyorsa uygulama 0 lx?lük bir aydınlanma oranını sizlere gösterecektir.

Buna benzer olarak dokunmatik panel sensörlerinizin testi için Ayarlar > Geliştirici Seçenekleri bölümüne girerek oradan Giriş bölümündeki seçeneklere erişin. Bu sensör testlerinin ardından artık akıllı telefondaki sensörleri kalibre etmek için yapmanız gereken adımlara geçelim. Google Play Store üzerinden indirebileceğiniz güzel ve başarılı bir uygulama ile bu sensör kalibrasyonunu yapabiliriz. Quick TuneUp-Phone Calibration isimli uygulamayı Android market üzerinden indirip kurunuz.

Bu uygulama ile sensör kalibrasyonlarınızı başarılı bir şekilde yapabilirsiniz. Ancak telefon Ayarlarınızdan kalibre etmeyi deneyebildiğiniz gibi dilerseniz üçüncü parti uygulamalarıda kullanabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir