Akıllı telefon satışları en büyük düşüşü yaşıyor - Haberler - indir.com

Akıllı telefon satışları en büyük düşüşü yaşıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-21 13:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefonlar çıktığı günden beri insanlar tarafından yoğun bir ilgi görüyor ve çıkacak olan her yeni model merakla bekleniyor. Bir yıl içerisinde her bir marka için yaklaşık 3 ' 4 model piyasaya sürülüyor ve her biri ayrı ayrı ilgi görüyor. Fakat Avrupa cephesinden gelen son bilgilere bakıldığında, akıllı telefon satışlarının Avrupa'da ciddi bir düşüş yaşadığı bilgisi elde edildi. Akıllı telefon satışları, 2018 yılının ilk çeyreğinden itibaren düşüşe geçmeye başladı ve bugüne kadarki en büyük düşüşünü Avrupa'da görmüş oldu. verilen istatiksel bilgilere bakılırsa, yaşanan düşüşün oranı 2018'in ilk çeyreğinden bu yana % 6,3 oranında. Bu oran, bir çeyrek içerisinde bugüne kadar yaşanan en büyük düşüş olarak tespit edildi.

Canalys verilerine göre Avrupa'da düşüş, Rus piyasasında ise artış gözlemlendi

Canalys verilerinden elde edilen bilgilere bakıldığında, Batı Avrupa'da akıllı telefon satışları %13.9 düşerek 30.1 milyona geriledi. Rus piyasasında ise %25.4'lük artış olduğu görüldü.Yaşanan düşüş, Samsung ve Apple'ın, dünyanın en büyük iki üreticisi olmaya devam etmelerine engel olmadı. Analistler, Xiaomi ve HMD Global'in (Nokia) de başarılarını devam ettireceklerini tahmin ediyorlar.

Canalys analisti Ben Stanton, durum hakkında değerlendirme yaptı ve Avrupa'da akıllı telefonlar adına yeni bir çağın başladığını dile getirdi. Stanton, şu ifadeleri kulandı, 'Büyüme çağından şüphe çağına geçiyoruz. Bu, var olan (firmalar) için tamamen yeni mücadeleler ortaya çıkarıyor ve önümüzdeki yıllar içerisinde birkaç küçük firmanın piyasadan çekilmesini bekliyoruz.'





PAYLAŞ