Akıllı Saatler Artık Güneş Enerjisi İle Çalışacak! - Haberler - indir.com

Akıllı Saatler Artık Güneş Enerjisi İle Çalışacak!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-11 22:00:00
Editör : Volkan Deniz İkiz
Kategori : Teknoloji

Günümüzde kullandığımız akıllı saatlerimizin pilleri çok kısa süreli. Akıllı saatlerden önce kullandığımız normal saatlerin pilleri aylarca, hatta yıllarca dayanabiliyordu. Ama günümüzde kullandığımız akıllı saatler ne yazık ki ancak 1 günü çıkarabiliyorlar.

Akıllı saatlerimizi hiç şarj etmeseydik, aynı klasik saatler gibi pilleri uzun süre boyunca dayanabilseydi çok da güzel olmaz mıydı? Kickstarter'da gördüğümüz yeni proje ile birlikte bu artık çok da zor bir şey değil gibi gözüküyor. Lunar projesi, güneş teknolojisini akıllı bir saate uygulayan ilk proje olarak karşımıza çıkıyor. Firmanın söylediklerine göre saat iç ve dış alan ışığından şarj olabiliyor. Bir günü çıkarabilmesi için ise sadece 1 saatlik bir süre için ışığa maruz kalması gerekiyor. Firma ayrıca normal bir şarj cihazını da ürünün yanında ne olur ne olmaz diye veriyor.

Akıllı Saatler Artık Güneş Enerjisi İle Çalışacak!

Biraz saatin diğer özelliklerinden bahsedelim. Cihazı güneş enerjisi özelliğinin haricinde, standart bir hibrit akıllı saat olduğunu görüyoruz. Temel aktiviteler ile birlikte uyku takibi de yapabilen cihaz aynı zamanda renkli LED ile sınırlı bildirim desteği sunuyor. Ayrıca cihaz, bağlantılı akıllı saat uygulaması sayesinde zaman dilimini otomatik olarak algılayabiliyor. Aynı zamanda cihaz düşük enerji kullanımını karşılamak için bir ekran bulundurmuyor. Ekran yerine saat işaretlerinin olacağı yerde çember şeklinde LED ışıklar var.

Akıllı Saatler Artık Güneş Enerjisi İle Çalışacak!

Lunar'a tasarımsal açıdan baktığımız zaman ise çok da kötü bir tasarıma sahip olmadığını görüyoruz. Temel siyah bir saat arayüzüne ve bazı dekoratif çemberlere sahip. Kasa 41mm ölçüsünde ve paslanmaz çelikten yapılmış. Cihazın tasarımsal olarak tek kötü yanının merkezin hafif yanında olan büyük "Lunar" logosu.

Akıllı Saatler Artık Güneş Enerjisi İle Çalışacak!

Firma, ilk güneş enerjisi ile çalışan akıllı saatlerini 2017 yılının aralık ayında gönderebileceğini belirtiyor. Ayrıca Lunar, Kickstarter'da 138 dolarlık erken destek fiyatına sahip.





PAYLAŞ