Adobe Photoshop'a yepyeni bir yapay zeka desteği geldi! - Haberler - indir.com

Adobe Photoshop'a yepyeni bir yapay zeka desteği geldi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-07 14:10:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Uygulama

Artık Photoshop'ta yapay zeka destekli objeler seçebileceğiz. "Select Object" tuşu ile fotoğrafta olan figürlere ulaşmak mümkün olacak.

Adobe, piyasada tekel olmayı başarmış olan bu uygulamaya yeni bir özellik daha ekledi. Adobe MAX Japan etkinliğinde 'seçkin konu' başlığı altında paylaşılan bu yeni özellik, fotoğraflarda bulunan alan seçimini yapay zekaya bırakıyor. Örneğin; Ön tarafta bulunan insanı, arka plandan kurtarmak istediğimizde 'Magnetic Tool' gibi araçlar oldukça işimize yarıyor. Bu yeni özellikle tek bir tıkla seçilmek istenilen alanı (öndeki obje veya canlı) bir bütün halinde fark edebiliyor ve özel olarak seçilebiliyor.

Photoshop, görsel oluşturma ve düzenleme denildiğinde ilk akla gelen uygulama Adobe olmuştur. Adobe'un Master Collection bünyesinde bulunan ve alanının en ünlü uygulaması olan Photoshop, görselleri editleme teriminin bile değişmesini sağlamıştır. Günümüzde photoshop'u bir şeylerin editli olduğunu göstermek için kullanıyoruz. (örn: Bu fotoğrafta Photoshop kullanılmış.)

Yapay zeka ile çalışan yeni özelliğin şu anda mükemmel olduğunu ne yazık ki söylenemez, ancak teknolojinin gelişimi açısından küçük bir demo sunduğu söylenebilir. Geleceğin fotoğraf editleme uygulamaları, kullanıcıların uzun süreler boyunca yaptığı işleri 1 dakikalık sürelere indirecek. Bu tarz zaman gerektiren işlerden kurtularak daha yaratıcı içerikler çıkarmak için de bolca zaman kazanılabilecek.

Şirket bu yeni özelliğin ne zaman geleceği hakkında henüz bir bilgi vermedi, fakat ilerleyen dönemlerde Photoshop CC için güncelleme desteğinin gelmesi bekleniyor.





PAYLAŞ