ABD, duvar arkasından yüz tanıyabilen yapay zeka geliştirecek - Haberler - indir.com

ABD, duvar arkasından yüz tanıyabilen yapay zeka geliştirecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-19 14:50:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Fransa, ABD ve İngiltere'nin Suriye'ye yönelik füze saldırıları yapmasından ve Suriye'nin eski Sovyet hava savunma sistemi ile füzelerin büyük bir çoğunluğunu imha etmeleri ardından haber ajanslarında ülkelerin silah teknolojileri ile ilgili haberler artmaya başladı. Rusya tarafından Amerika Birleşik Devletleri'nin askeri teçhizatının içerisinde yetersiz araçların bulunduğu servis edilirken Amerika Birleşik Devletleri kanadın da Rusya tarafı için itibarsızlaştırma yöntemini inceledi. Bundan ayrı iki ülke de kendi teknolojilerinin üstünlükleri ile ilgili haberlerin de medyada yer almasını ve gündemi doldurmasını sağladı.

Amerika Birleşik Devletleri Laboratuvarları'nda çalışan bilim adamlarından Benjamin S. Riggan, Nathaniel J. Short ve Shuowen Hu, yakın bir zamanda termal görüntüleme cihazları kullanarak çekilen görüntülere yüz tanıma teknolojisini uygulamak adına bir yöntem geliştirmeye yönelik askeri çabalar detaylıca anlatan bir tanıtım yazısı yayımladı. Bildiride yer alan maddelere göre, neredeyse her orduda bolca bulunan termal kameralar aracılığı ile kaydedilen ya da canlı olarak izlenen görüntüler yapay zeka aracılığı ile işlenerek görüntülenen insanların kim olduğu bulunabilecek.

Bir başka bakış açısı ile projenin henüz kullanım aşamasında olmadığını fakat ilk endikasyonların başarılı olduğu haberi yayınlandı. Şu anda burada bulunan bilim adamları termal görüntülerde yüzleri küçük bir veri tabanı ile eşleştirebildiklerini açıkladılar. Fakat sistem daha fazla geliştirilerek, görüş açısının görünmesini engelleyecek blokların arkasından da anlık olarak yüz tanı gerçekleşebilecek.





PAYLAŞ