5 Dolarlık Mikro Bilgisayar: Rasperry Pi Zero - Haberler - indir.com

5 Dolarlık Mikro Bilgisayar: Rasperry Pi Zero

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-11-27 11:00:31
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

İşte karşınızda dünyanın en küçük ve en ucuz bilgisayarı: Rasperry Pi Zero. Uygun fiyatlı bilgisayar üretimi ile adını duyuran Rasperry Pi Foundation, geliştirdiği yeni mini bilgisayarı Rasperry Pi Zero'yu tanıttı. Geliştiricilere yönelik üretilen güçlü donanım özelliklerine sahip Pi Zero yalnızca 5 dolar.

Ucuz ve güçlü mikro bilgisayarları ile dünyanın en gözde şirketlerinden biri olan Rasperry Pi Foundation, mini bilgisayarlarının arasına eklediği yeni ürünü bugün itibariyle satışa sundu.

Şirketin yeni mikro bilgisayarı Rasperry Pi Zero benzer modellerine göre yüzde 40 daha hızlı çalışma gösteriyor. 5 dolar fiyat etiketiyle dünyanın en ucuz bilgisayarı olarak piyasaya sunulan cihaz, 65mm x 30mm x 5mm boyutlarıyla aynı zamanda dünyanın en küçük bilgisayarı oldu.

512 MB seviyesi, 1GHz saat hızında çalışan ARM11 işlemcisi, baskı devresinin üzerinde bulunan miniHDMI portu ve iki adet USB çıkışına sahip bilgisayar, benzer nitelikteki çoğu bilgisayar gibi Raspbian ile çalışıyor ve üzerinde bulunan Linux tabanlı işletim sistemi Raspbian sayesinde Scratch, Minecraft, Sonic Pi gibi uygulamaları çalıştırma ve 1080P video oynatabilme imkanı sunuyor.

Bugün itibaren Micro Center aracılığıyla ABD ve Birleşik Krallık'ta 5 dolardan satışa sunulan Pi Zero'nun Türkiye pazarına ne zaman geleceği ise henüz bilinmiyor.





PAYLAŞ