4K TV alırken dikkat edilmesi gerekenler - Haberler - indir.com

4K TV alırken dikkat edilmesi gerekenler

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-05 15:15:42
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Liste

Günümüzde, teknolojik aletler ciddi anlamda ilerleme kaydetmiş durumda. İlerleme kaydeden teknolojik aletlerden birisi de birçok insanın vazgeçilmezlerinden televizyon. Televizyonlar, son 10 yıl içerisinde ciddi bir değişime uğradı. Tüplüden LCD'ye LCD'den HD'ye ve şimdi de 4K televizyonlar piyasadaki yerini aldı. 4K televizyonlar, TV keyfini en üst seviyede yaşamak isteyenler için üretildi. Özellikle film ya da dizi izlemeyi sevenlere oldukça kaliteli görüntü sunan 4K televizyonlar, TV satın alırken televizyonun boyutuna, dış görünüşüne ve çözünürlüğüne bakanlar için ilk tercih. 4K TV almaya karar verdiyseniz, öncelikle satın almadan önce dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor.

4K TV alırken dikkat edilmesi gereken noktalar

-          Televizyon alırken, televizyonun 4K olup olmadığını, doğal çözünürlüğünün 3840 x 2160 piksel olup olmadığına bakarak anlayabilirsiniz. Eğer doğa çözünürlük 3840 x 2160 piksel ise TV 4K'yı destekliyordur.

-          4K yayınları izlemek için, alınan TV'nin içerisindeki dahili uydu alıcının 2160p 50i özelliğine sahip olması gerekir.

-          50i yerine 30i alırsanız, 4K yayınlarını izleyemezseniz.

-          Bazı yerlerde, 4K çözünürlüğe sahip olmasa da, TV o şekilde gösterilerek satılabiliyor. Bu nedenle çözünürlük ve uydu alıcısına bakmadan 4K TV almamalısınız.

Bunların yanı sıra alırken tercihinizi kavisli ekranlardan yana kullanırsanız, bu TV'ler derinlik algınızın gelişmesini sağlıyor. Ayrıca, kavisli TV'ler, görüş açısının ideal pozisyonda kalmasını sağlıyor.





PAYLAŞ