32 Yıllık Efsane Paint Uygulamasına Veda Zamanı Geldi - Haberler - indir.com

32 Yıllık Efsane Paint Uygulamasına Veda Zamanı Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-07-24 19:30:16
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

İnternet devi Microsoft'tan tarihi bir karar haberi geldi. Bugün içerisinde geçtiğimiz saatlerde ortaya çıkan bilgilere göre Microsoft, tam 32 yıl önce ilk Windows sürümü ile piyasaya sürdüğü Paint için bir veda kararı aldı. Bu noktada yıllardır birçok kullanıcının kullandığı ve resim yapmayı sevenlerin dijital ortamda deneyimlediği yazılım olan Microsoft'un Paint uygulaması için emekli olma zamanı geldi diyebiliriz.  Microsoft güncellemeler ile kullanıcılarına yoğun bir ilgi gösterse de, Sonbahar İçerik Güncelleştirmesi kapsamında 3.parti uygulamalarına yetişemediği için Microsoft Paint uygulamasının kaldırılmasına karar kıldı.

Paint uygulamasının tarihine biraz bakacak olursak ilk olarak 1985 yılında Windows'un 1.0 sürümü ile çıkmış olan MS Paint, milyonlarca bilgisayarda yer aldı ve ilk günden beri kullanılmaya devam edildi. 1 bitlik tek renk lisansına sahip olarak başlayan uygulama Windows 98 sürümü ile beraber çizilen resmileri JPEG olarak kaydetme özelliği gelmişti. Microsoft'un bu uygulama kararı hakkındaki ilk sinyallerini Nisan ayı ile beraber görmüştük.

Paint tam anlamıyla kullanıcıların PhotoShop işini görmüş olmasa da, her zaman yapılan kesme işlemlerinin ana uygulamasıydı diyebiliriz. Bu noktada efsanevi uygulama Paint'e veda ederken, Microsoft cephesinde bu noktada yeni bir uygulama gelecek mi yakın zamanda göreceğiz.





PAYLAŞ