2018 yılında en çok hangi emojileri tercih ediyoruz? - Haberler - indir.com

2018 yılında en çok hangi emojileri tercih ediyoruz?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-13 10:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Hangi emojilerin kullanılacağını seçen ve oluşturan resmi bir kurum var. Bu kurum 2018 yılında kullanıcıların hangi emojileri kullanacağını çoktan belirledi. Unicode standardı bilindiği üzere filmlerde altyazı, Windows'un dil ayarlarındaki bir yazı standardı. Aylardır yapılan toplantılar sonucunda, kullanıcılara sunulacak olan emojiler seçildi. Yeni standart emojilerin neler olduğunu açıkladıklarında 157 adet farklı yeni ifade eklenmiş.  Apple tarzı çizimlere sahip olan yeni emojiler Emojipedia'dan Jeremy Burge tarafından dizayn edilmiş. Jeremy Burge daha çok Apple'da emojilerin nasıl görüneceklerini göstermeye çalışmış. Belki de yeni teknolojide Jeremy Burge, Animoji tasarımı için Apple'a kendini göstermiş olabilir.

Yeni emojiler tasarımsal açıdan çok hoş görünüyorlar. Pek çok yeni emoji gelirken aynı zamanda eski emojilerde de yeni tasarımsal farklılıklara gidilmiş. Pek çok yeniliği içerisinde barındıran bu emojilerin tam olarak ne zaman kullanıcıların kullanımına açılacağı henüz bilinmiyor. Pek çok kullanıcının bu emojileri dört gözle bekledikleri aşikar.

Aslında emojilerin tarihçesi çok eskiye dayanıyor. 1988 yılında bir Japon tarafından yapılan ilk emojiler günümüzdeki pek çok insanın kullandığı emojilerin oluşmasını sağlıyor. Shigetaka Kurita isimli bu kişi ilk başta 12x12 büyüklüğünde 172 adet emoji üretmesi ile Japonya'da büyük yankı uyandırmayı başarıyor. Emoji ismi de aslında Japonca'dan gelmekte. E(görsel) + Moji(karakter), anlamı taşıyan bu kelime günümüzde pek çok insanın kullandığı evrensel bir dil haline geldi. Bu evrensel dil sayesinde ise pek çok kişi derdini karşısındaki kişiye aktarabilmekte.





PAYLAŞ