2016 yılının en çok patent alan teknoloji şirketleri belli oldu! - Haberler - indir.com

2016 yılının en çok patent alan teknoloji şirketleri belli oldu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-12 21:10:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en çok patent alan şirketleri arasında yer alan Samsun ve IBM 2016 yılına damgasını vurdular. Apple ilk 10 sıralamasında bile yok. Yeni yayınlanan bir top 10 listesi var bu liste 2016 yılında en çok patent alan şirketleri sırası ile yazıyor.

Listenin başında teknoloji devi IBM uzak ara lider olarak görünüyor.

Dünyanın en büyük teknoloji firmaları tarafından sürekli yapılan arge çalışmaları neticesinde milyarlarca dolar harcamalar yapılıyor. Böylelikle yaptıkları arge çalışmaları kapsamında benzersiz teknolojiler geliştirerek diğer firmaların da izinsiz kullanmamaları için patentler alıyorlar. Bu sebeple teknoloji firmalarının aldıkları patent sayılarının yüksek olması kendi firmaları için büyük bir avantaj sağlıyor. Yayınlanan patent listesinde 2016 yılında en çok patent alan şirketler sıralanıyor. 

Yayınlanan listede Apple ve Samsung'un çekişmeli mücadelesinin yaşandığını tahmin ediyorsanız yanılmıyorsunuz. Çünkü listenin birinci sırasında yüzlerce farklı alanda çalışmalar sürdüren dev firma IBM bulunmaktadır, daha sonra ikinci sırada Samsung geliyor ancak IBM ile arasında büyük fark bulunuyor. Üçüncü sırada Canon'un olduğunu görüyoruz. Apple kaçıncı sırada diye merak ediyorsanız ilk 10 firma arasında yer almıyor. Çünkü IBM ve Samsung gibi firmalar birçok alanda faaliyet gösterdikleri için daha çok patent aldıkları aşikardır. Apple firmasının üzerinde çalışma yaptığı birkaç kategori bulunmaktadır ve bu sebeple ne kadar patent alırsa alsın bu listeye girmesi çok zor olacaktır. 

IBM günde 22 patent almış. Bu veriyi Samsung ikinci sırada yerini almış e diğer teknoloji devleri Canon, Qualcomm, Google, İntel, LG, Microsoft olduğunu görüyoruz Listenin 10. sırasında ise Sony var. Dünyada en fazla kar eden şirketlerden biri olan Apple bu listeye giremedi.





PAYLAŞ