18 Milyon iOS Kullanıcısı Tehlikede! - Haberler - indir.com

18 Milyon iOS Kullanıcısı Tehlikede!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-08 13:50:14
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bilgisayarlarımız küçülerek ceplerimize girmeye başladı. Özellikle son yıllarda akıllı telefonlar özellik ve teknoloji anlamında iyi bir atılım yapması, kullanıcıların her işinin telefondan halletmesine neden oldu. Artık birçok sosyal medya hesaplarımızdan bankacılık işlemlerimize kadar önemli her içerikleri bu ufak telefonlarımızdan yapıyoruz. Bunları yaparken kullandığınız platform ve uygulama güvenliği de bu noktada önemli bir rol oynuyor. Çünkü kötü niyetli hackerlar her an veri hırsızlığı yapmak için yeni bir açık aramaya devam etmektedirler. İşletim sistemleri marketleri aracılığı ile indirilen uygulamaların güvenli olduğu düşünülse de oldukça fazla iOS kullanıcısı bulunan Apple cihazlarında veri hırsızlığı tehlikesinde olduğu belirtildi.

AppStore'da yayınlanmak üzere gönderilen her uygulama sıkı güvenlik denetimlerinden geçirilse de sadece kötü niyetli hırsızların bu kötü yazılımları markete yüklenemeden erişimi kesiliyor. Ancak iyi niyetli uygulama geliştiricilerinin yaptığı uygulamalarda bulunan bazı açıklar hayati tehlikelere sebebiyet verebilir. Bu yararlı geliştiricilerin uygulamaları güvenli olsa da, uygulamada bulunan ve gözden kaçan açıkları kötü niyetli hırsızlar kullanabilir ve ortada büyük hırsızlıklar dönebilir.

Will Strafach adındaki girişimci yaptığı araştırmada App Store üzerinde bulunan 76 popüler uygulamada bu tarz açıkların bulunduğunu belirtti. İncelediği uygulamaların ana kaynak kodlarında araştırma yapan geliştirici bazı uygulamaların App Transport Security dahi kullandığı belirlenmiş durumda. Devam eden açıklamada bu kritik açıkların bulunduğu 76 uygulamanın ise toplamda yaklaşık olarak 18 milyon iOS kullanıcı tarafından cihazlara indirildiği istatistikler arasında.

Strafach'e göre bu açıkların kapatılmasının tek yolu kendi geliştiricileri üzerinden geçiyor. Yani Apple kapsamlı bir güvenlik paketi yayınlasada bu uygulamaların uyumsuzluğuna neden açabilmektedir. Açıklar anlamında düşük risk barındıran uygulamalardan bazıları şunlar: Vivavideo, Snapchat, Snap Upload ve ooVoo. Öneri olarakda kritik açıkların kapatılmasına kadar kullanıcıların VPN servisleri kullanılması öneriliyor.





PAYLAŞ