18 Çekirdekli iMac Pro Modelinin Fiyatı Gözüktü - Haberler - indir.com

18 Çekirdekli iMac Pro Modelinin Fiyatı Gözüktü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-06-17 15:15:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bildiğiniz üzere Apple tarafından gerçekleştirilen Dünya Geliştirici Konferansında birçok yeni Apple ürünlerini gördük. Yeni iPad Pro serisinden iMac Pro modellerine kadar birçok bilgisayar kullanıcılara sunuldu. Yeni iMac Pro modelinin sunduğu performans ve teknik detaylar ise çıtayı bir hayli üst noktaya taşıdı diyebiliriz. Aralık ayı ile beraber yurt dışı üzerinden satışa sunulması beklenen yeni iMac Pro serisinin fiyatları ise belli olmaya başladı. 8 çekirdeğe sahip Intel Xeon işlemci modeline sahip olan iMac Pro versiyonu 5000 dolar fiyat etiketine sahip olacağı ifade edilmişti. Apple ise bilgisayar serisinin 8, 10 ve 18 çekirdekli Xeon işlemci serilerine sahip olacağını söylemişti.

Bu modellerin satış rakamları henüz resmi olarak belli olmuş olmasada, ZDNet kaynaklı bir içeriğe göre üst seviye performansa sahip iMac Pro modellerinin satış rakamları sızdırıldı. İfade edilene göre en güçlü iMac Pro modeli Amerika üzerinde 18.000 dolar fiyat etiketi ile satışa çıkacakken 18 çekirdekli işlemcili modelin ise ekstradan 4000 dolar daha pahalı olacağı ifade ediliyor. Modelin 128 GB RAM, Pro Vega 16 HBM2 grafik işlemcisi ve 4 TB SSD'e sahip versiyonunun fiyatları ise sırasıyla 2700, 2000 ve 3600 dolar olarak belirlenmiş durumda. En üst ve güçlü olan modelin satış rakamı ise 18.000 dolar olurken yaklaşık olarak 60 bin TL fiyata tekabül diyebiliriz.

Henüz resmi rakamlar Apple Türkiye tarafından açıklanmış olmasada, yeni iMac Pro serisinin oldukça yüksek rakamlar ile ülkemizde satışa çıkmısı beklenenler arasında bulunuyor. Tamamen üst seviye ve profesyonel kullanıcıları ilgilendiren bu yeni modellerin resmi rakamlarını ve çıkış tarihlerini yakın zamanda göreceğiz.





PAYLAŞ