16 yaşındaki Yiğit Can, Apple'ın teşekkür listesinde! - Haberler - indir.com

16 yaşındaki Yiğit Can, Apple'ın teşekkür listesinde!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-23 10:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Apple her geliştirdiği donanım ile kullanıcıların beğendiği ve severek kullandığı ürünleri yapan bir firma. Her ne kadar geliştirdiği kodların her biri güzel olsa da bir çoğunun sorunu ve açığı bulunmakta. Bu açıklar kimi zaman insanları zor durumda bırakabiliyor. Hele ki son zamanlarda Apple, IPhone X ile beraber büyük bir hisse kaybına uğramıştı. Daha sonrasında Apple ileriye yönelik doğru adımlar atmaya çalışıyordu.

Bu son gelen haberde ise 16 yaşındaki Yiğit Can Yılmaz, Kahramanmaraş'ta  11. sınıfa giden bir öğrenci. Yiğit Can Yılmaz, Apple'ın çok büyük bir açığını fark ederek Apple'a bildirdi. Bu bildirimden sonra ise Apple Yiğit Can Yılmaz'ı teşekkür listesine aldı. Yiğit Can Yılmaz bundan önce de Siri'nin açığını bulmuştu. Bu açıktan sonra ise Onur listesine alınmıştı.

Apple'ın internet tarayıcısı olan Safari'nin açığını bulan Yiğit Can Yılmaz açık hakkında yetkilileri bilgilendirdi. Yetkililer gelen uyarı üzerine araştırma yaptılar. Bu yapılan araştırma sonucu açığın tespitini onaylattılar. Yeni bir güncelleme ile açığı kapatan Apple, 14 Şubat'ta teşekkür listesine Yiğit Can Yılmaz'ı ekledi. Ekledikleri notta ise  "Yiğit Can Yılmaz'a desteği için teşekkür ederiz" yazıyordu. Yiğit Can Yılmaz ise bulduğu açığın ardından şu sözleri söyledi:

"Safari de şöyle bir sorun keşfetmiştim. Örneğin benim internet sitemi ziyaret ettiniz, ben internet sitemin içeriğini değiştirebiliyordum ve adres çubuğunu değiştirip size sahtecilik yapabiliyordum, verilerinizi çalabiliyordum, bunlarla art niyetli şeyler gerçekleştirebiliyordum. Bunu Apple'a bildirdim, Apple gerekli düzenlemeyi yapacağını söyledi. Hatta şöyle bir karar vardılar, 'Biz bu sorunu çözmek için yeni bir güvenlik politikası geliştirmeye karar verdik, sizin de isminizi ek teşekkür listesine almaya karar verdik' dediler. Ardından Apple güncellemeyi yayınladı ancak ilk başta eklemedi. Apple'a ne zaman ekleyeceklerini sordum ben bu konuyla ilgili kendileriyle iletişime geçtim. Apple, Şubat'ın 14'ünde web sayfası üzerinde bir güncelleme yapacağını ve ismimi güvenlik sayfasına ekleyeceğini söylediler. Şu an ismim IOS 11.2 ve Safari 11.0.2 güvenlik listesinde mevcut, ek teşekkür listesinde. Apple'ın ek teşekkür listesinde 'Yiğit Can Yılmaz'a desteği için teşekkür ederiz' yazıyor."

 





PAYLAŞ