YouTube Gaming Duyuruldu!


Google, dünyanın en büyük video servisi Youtube'daki tüm oyun kanallarını tek bir çatı altında toplamaya hazırlanıyor. Şirket, Twitch'e rakip olarak geliştirdiği oyun odaklı canlı yayın platformu YouTube Gaming servisini duyurdu.

Son dönemde insanların canlı yayın hizmetine ilgi göstermesiyle Twitch ve Ustream gibi canlı yayın servislerinin fenomen olması üzerine bu sektörde yer almak isteyen Google da YouTube Gaming adını verdiği, Twitch'e ciddi bir rakip olabilecek yeni canlı yayın platformunu resmi olarak tanıttı.

İlk olarak ABD'nin Los Angeles şehrinde düzenlenen E3 2015 fuarında tanıtılan YouTube Gaming, Twicth sisteminde olduğu gibi oyunlara özel yayın alanlarına sahip olacak. Farklı bir uygulama olarak kullanılacak olan servis, bünyesinde 25 bin sayfaya yer verecek.

Kullanıcılar, YouTube Gaming üzerinden takip ettikleri oyunla ilgili oyun stüdyolarını, güncellemeleri, duyuruları takip edebilecekleri gibi, yayınlanan orijinal içerikleri veya YouTube içerik oluşturucuları tarafından hazırlanan popüler inceleme videolarını da takip edebiliyor.

Kullanıcılar ayrıca, oyunlar üzerine blog yazıları yazan YouTube içerik oluşturucularını aratıp bulabiliyor; bu sayede inceleme videoları, çözüm videoları, kutu açılımı videoları ve yorumlamaları takip edebiliyor.

HTML5 üzerinden 60 fps canlı yayın desteğine sahip olan YouTube Gaming, önümüzdeki yaz aylarında ilk olarak ABD ve Birleşik Krallık'ta PC ve Android platformlarında aktif edilecek.