Xiaomi Mi 7: Söylentiler, Özellikler, Çıkış Tarihi ve Daha Fazlası!


Çin'in üreticiliğini yaptığı Xiaomi mi, geçen yaz çıkan Xiaomi 6 ile son derece benzelik gösterdiği için eleştirilmişti. görünüşe bakılırsa bu sene de formatını değiştirmeyecek. Yüksek bir donanımla ve 500 doların altındaki  fiyat etiketi ile çıkması bekleniyor. Ayrıca Mi 7, Snapdragon 845 tarafından destekleniyor.

Qualcomm tarafından geliştirilen Snapdragon 845, bir çok kişi tarafından güvenilen bir işlemci. Xiaomi, her zaman Qualcomm'un en yeni donanımına sahip telefonları üreten ilk üreticilerden biri olmuştu. Bu geleneği bu yıl da devam ettirecekler. Xiaomi CEO'su Lei Jun, geçen ay Qualcomm'un yıllık teknik konferansta Mi 7'nin Snapdragon 845 tarafından desteklenen ilk telefon olacağını açıkladı.

Xiaomi'nin 2018'deki odak noktası kamera parçalarında olacak. Geçen sene pil ömrüne öncelik tanıyan firmanın çıkarttığı telefonların iki gün şarj kapasiteleri vardı.

Ketum bir tavır sergileyen Xiaomi'nin neler yapacağı hakkında hiçbir bilgi yok. Ancak ilginç bir yenilikle gelecekleri kesin gibi gözüküyor. Yeni çıkacak olan telefonunda Mi 6'da olduğu gibi çift kamerayla gelecek ve bunu değiştirmeyeceklermiş gibi duruyor.

Xiaomi, 18:9'luk bir ekran ile geliyor. Bu ekran birçok firmanın kullanmasıyla beraber standartlaşmaya başladı ve yeni çıkacak olan telefonlarda bu ekran büyüklüğü ile piyasaya atılıyor. Mi 6 için bu ekranı tasarlayamayan Xiaomi bu sene Mi 7'de tasarımda büyük adımlar atıyor. Ayrıca 6 inçlik bir ekran ile geliyor. Ekran boyutu veya çözünürlüğü hakkında bilgi yok. Quad HD panelle gelmesi beklenen telefonda bir değişikliğe gidilebilir ve bambaşka bir panelle kullanıcı karşısına çıkarılabilir.

Yüz tanıma özelliği üzerinde çalıştıklarını belirten Xiaomi, bunun iyi bir fikir olmayacağını düşünmüşler. Eğer Yüz tanıma özelliği koyarlarsa Iphone X'deki gibi bir çentik kullanmaları gerekecekmiş. Bu nedenle parmak okuma teknolojisi ile yollarına devam edecekler.

Xiaomi geçen yıl şarj ömrünü uzatmak amacı ile büyüttüğü jak girişini bu sene kaldırıp kaldırmayacağı kesin değil. Ancak kulaklık girişinin de jak girişi ile aynı yerde olması birçok kullanıcı tarafından beğenilmemişti. Xiaomi'den kablosuz kulaklıklar bekleniyor.