LG G6 Hataları, Sorunları ve Çözümleri


Güney Koreli telefon üreticisi LG, son yıllarda başarılı modeller üretsede, 2017 yılında çıkartmış olduğu LG G6 serisi ile tam anlamıyla bekleneni veremedi diyebiliriz. Kötü bir gidişata sahip olan şirketin son amiral gemisi LG G6 ile yaşanan bazı sorunları ele alacağız. Cihaz güçlü donanım özelliklerinin yanı sıra 18:9 ekran gövde oranı ile çerçevesiz bir yapı ile piyasaya giriş yapmıştı. 2017'nin iyi cihazlarından birisi olarak nitelendirebileceğimiz LG G6'da yaşanan sorunları ve çözümleri sizler için bu rehber içeriğimizde derledik.

LG G6 Cihaz Çöktü Hatası

Bir kısım G6 kullanıcısı cihazlarını kitledikten sonra 'cihazınız bozuk olabilir ve düzgün çalışmayabilir' hatası ile karşı karşıya kaldılar. Bu noktada ise cihazı kapatıp tekrar açmayı deneyebilirsiniz. Daha çok Android 7.0 Nougat güncellemesi ile ortaya çıkan bu sorunun LG tarafından gönderilecek bir yazılım güncellemesi ile iyileştirilmesi bekleniyor.

LG G6 Otomatik Parlaklık Hatası

Çok fazla karşılaşılan sorunlardan birisi olan parlaklık problemi G6 cihazlarında görülmektedir. Yazılımsal bir hata olduğu düşünülen busorunun çözümü olarak ise LG'den gelecek bir yazılım güncellemesi olarak bekleniyor. Ancak Lux Auto Brightness adlı bir yardımcı uygulamayı indirerek otomatik parlaklık hatasına geçici bir çözüm sağlayabilirsiniz.

LG G6 Pil Boşalma Sorunu

Cihazlarda yaşanan yavaşlama, yeniden başlatmak, batarya bitmesi ve performans düşüklüğü gibi sorunlara çözüm olarak ise Google Play Store üzerinden Greenify uygulaması indirilmesi önerilmektedir. Bu uygulama ile genel yavaşlamalar ve performans düşüşlerine bir nebze çözüm getirebileceksiniz.

LG G6 Parmak İzi Çalışmıyor Hatası

Birçok kullanıcı tarafından cihazda yer alan parmak izi tarayıcısının çalışmadığına dair geri bildirimler bulunuyor. Buna çözüm olarak ise Parmak izi geçmişlerinizi temizleyerek tüm eşleştirmeleri devre dışı bırakın. Daha sonra ise dahili depolamadaki önbellek verilerinizi silerek tekrardan parmak izi güvenliğinizi ayarlayabilirsiniz.