iOS 11.1 Beta 4 Yayınlandı Yenilik Var mı?


Apple'ın yeni işletim sistemi olan iOS 11 için beta güncellemeleri gelmeye devam ediyor. Son olarak Beta 3 güncellemesi sonra geliştiriciler ve açık beta kullanıcıları için iOS 11 Beta 4 sürümü yayınlandı. Sizde iOS 11.1 Beta sürümü kullanıcısı iseniz yeni sürümü yazılım güncellemesi alanında görebilirsiniz. Her yeni beta güncellemesi ile iOS 11'de yer alan eksiklikleri ve hataları gidererek iyileştiren Apple, bu noktada Beta 4 ile çokta fazla bir değişiklik yapmışa benzemiyor. Final sürümüne yaklaştıkça hazırlıklarını sürdüren şirket en kusursuz işletim sistemi için çalışmalarını sürdürüyor.

Sistemde kararlılık ve iyileştirmeler devam ederken ARKit'de bulunan bazı sorunlar içinde çözümler geliştiriliyor. iOS 11 ile beraber yeni emojiler gelmişti ve Beta 4 ile beraber Wifi WPA2 açığı düzeltiliyor. Kritik bir güvenlik açığı olan bu noktada Apple, WPA2 hacklenmesi sonrasında iOS'de yer alan bu zayıflığı kapatacağını açıklamıştı. Diğer yandan 3D Touch ile açık uygulamalara geçiş işlevi iOS 11 ile beraber geri geleceğe benziyor.

Sizde yeni Beta sürümünü iOS cihazınıza yüklemek istiyorsanız ilk olarak yedeklerinizi iyi aldığınızdan emin olun. Yeni betaya geçip yedek alırsanız yeni sürüm yedekleri olmuş olur ve eski iOS sürümleri ile uyum sorunu ortaya çıkartabilir. Beta sürümleri henüz geliştirilme aşamasında olduğu için çeşitli cihaz sorunları ile karşı karşıya kalabileceğinizi unutmayın.