indir.com Mobil Uygulama Yarışması 2015 Finalistleri Belli Oldu


Türkiye'deki mobil uygulama geliştiricilerine ve mobil ekosistemine destek sağlamak amacıyla bu yıl ikincisini düzenlediğimiz indir.com Mobil Uygulama Yarışması'nda finale kalan mobil uygulamalar belli oldu.

Başlangıçta yarışma kurallarına ve katılım şartlarına uyan 206 uygulamanın Halk Oylaması sürecine tabii tutulduğu yarışmada, oylama sürecinde 16 uygulama çeşitli nedenlerden dolayı diskalifiye edildi.

Geriye kalan 190 mobil uygulama ise halk oylamasında yer aldı. Oylamada indir.com Mobil Yarışma Android uygulaması üzerinden 2,936 adet web sitesinden de 26,251 adet oy kullanıldı.

Bugün itibariyle en çok oy alan ilk 10 uygulama ile Jüri tarafından finale taşınan 5 uygulama, bundan sonraki süreçte Jüri değerlendirmesine girecek ve ilk 3'e giren uygulamalar belirlenecek.

Yarışmanın kazananları 23 Mayıs 2015 tarihinde Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde gerçekleşecek olan indir.com Mobil Etkinlik'te açıklanacak. Birbirinden değerli ödülleri kazanma şansını yakalayan ve harf sırasına göre listelenmiş 15 finalist uygulamayı kısa bilgileriyle birlikte aşağıda bulabilirsiniz.

Maçlar Mobilde

Android sistemli cihazlarda ücretsiz olarak kullanılabilen uygulama; maçların hangi kanallarda olduğunu öğrenmeye yardımcı oluyor. Maçların detaylarına girerek dünyada yayınlandıkları tüm kanalları da görmenizi de sağlıyor.

Uygulama sayesinde; kanalları, ligleri ve takımlarınızı favorilere ekleyebilir, hatırlatıcı kurarak izlemek istediğiniz maçları kendinize hatırlatabilirsiniz.

Yakın bir zamanda güncellenecek olan uygulamanın yeni sürümünde diğer spor branşları ve sohbet panoları da yer alacak. Sohbet panoları ile kullanıcılar birbirleriyle konuşabilecekler ve maçlar hakkında yorum yazabilecekler.

Erdem Cırık - Blog

Android işletim sistemine sahip tablet ve akıllı telefonlarınız üzerinden Erdem Cırık'ın blog sayfasına ulaşmanıza ve internet bağlantısına gereksinim duymadan tüm içeriğe göz atmanıza olanak sağlayan kolay kullanıma sahip bir blog takip uygulamasıdır.

Blog konularını 1 dakikadan daha az sürede gösteren uygulama ile ayrıca Erdem Cırık'a mesaj gönderebilir, yeni konular yayınlandığında bildirim alabilir ve sosyal ağlara tek bir yerden ulaşabilirsiniz.

Trendbox

iOS işletim sistemine sahip iPhone ve iPad cihazlarınız üzerinde modayı takip ederek alışveriş yapabileceğiniz eğlenceli bir moda takip vealışveriş uygulamasıdır.

Barçın Spor, Bershka, Boyner, Defacto, Enmoda, Gap, Hepsiburada, LC Waikiki, Lidyana gibi bir çok farklı markalardan binlerce ürünü bulabileceğiniz TrendBox uygulaması sayesinde ürünler arasında hızlıca gezinebilir ve dilediğiniz ürünü üzerine tıklayarak inceleyebilirsiniz. Ayrıca ürünü satın almak için altında yer alan Satın Al butonuna tıklamanız yeterli.

Semt

iPhone ve iPad cihazlarda kullanılabilen uygulama konum tabanlı geliştirilmiş bir alışveriş uygulamasıdır. Ücretsiz olan uygulama sayesinde kullanmadığınız eşyalar için ilan verebilir, satış yapabilir ve daha sonra gelen istatistikleri inceleyerek anlaştığınız kişi ile ortak payda da buluşarak alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.

Bulunduğunuz semtte yayınlanan ilanları görebilmenizi sağlayan uygulama aynı zamanda en güncel satılık ilanlarını listeliyor. Bunlara ek olarak uygulamada; ilanları uzaklığa veya fiyata göre filtreleme, ilan sahibine mesaj gönderme, alışveriş tamamlandığında ilanları 'tamamlandı' olarak işaretleme, rahatsız edici ilanları şikayet edebilme, kullanıcı engelleme, Facebook arkadaşlarını uygulama içerisinde bulabilme ve takip edebilme gibi özellikler yer alıyor.

O mu Bu mu

Windows Phone cihazlarda kullanılabilen uygulama ikilemde kalan insanların daha fazla kişiye ulaşıp daha hızlı cevap almaları için hazırlanan eğlenceli bir sosyal platformdur.

Örneğin; ne giyeceğinize karar veremiyorsanız giymek istediğiniz kıyafetlerin fotoğraflarını çekerek ve uygulamaya yükleyerek, diğer kullanıcıların fikirlerini alabilirsiniz.

Sade ve şık bir arayüzle tasarlanan uygulamayı kullanmak için yapmanız gereken tek şey 'soru ekle' butonuna basarak sorularınızı diğer kullanıcılara sormak.

Zeynep AVM Asistanı

Android cihazlarda kullanılabilen uygulama alışverişleriniz sırasında size asistanlık yapacak. Uygulama sayesinde aradığınız AVM'nin nerede, mağazanın AVM içerisinde kaçıncı katta ya da hangi markanın hangi AVM'lerde olduğunu hızlı bir şekilde görebilirsiniz.

Uygulama AVM ve markaların yanı sıra etkinlik ya da sinema ile ilgili merak ettiğiniz her türlü bilgiye kolayca ulaşmanızı da sağlıyor. Alışveriş sırasında en güvenilir asistan olmaya aday olan uygulama kullanıcı dostu ve şık bir tasarıma sahip.

 

CEPTE MENU

Android cihazlar için geliştirilen uygulama kullanıcıların restoran ve kafelerde otomatik olarak menüyü görmelerini, sipariş vermelerini ve garson çağırmalarını sağlayan ücretsiz bir sosyal alışveriş uygulamasıdır.

Uygulamada kayıtlı olan restoranlara gidildiğinde kullanıcılar istedikleri masaya oturarak ve QR kodunu okutarak menüyü görüntüleyebiliyorlar. Sonrasında ise menü üzerinden sipariş verilebilen uygulama ile yardım için garson çağırabilir, adisyon görüntüleyebilir, sipariş onaylatabilir ve uygulama üzerinden hesap ödemesi de yapılabilmektedir.

Takımım

Uygulama sayesinde, renklerine gönül verdiğiniz takımın yerli ve yabancı tüm maçlarını, maç sonuçlarını ve en güncel gelişmeleri akıllı saat Apple Watch üzerinden takip edebilirsiniz.

Takımınızın tüm maçlarındaki gelişmelerden haberdar olmanızı sağlayan uygulama; UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'ndaki maçları canlı olarak takip etmenizi ve canlı skorlardan anında haberdar olmanızı da sağlıyor. Uygulama içerisinde; Fikstür, Canlı skor, İlk 11 bilgisi ve kadrolar, Sarı ve kırmızı kartlar, Gol bilgisi gibi bir çok kullanışlı özellikleri bulunuyor.

DavetiyeGo

Türkiye'nin ilk kişiselleştirilmiş mobil davetiye servisidir. Uygulama sayesinde Düğün, Kına Gecesi, Nikah, Doğum günü ve Şirket etkinlikleri gibi organizasyonlar için kişiye özel davetiyeler oluşturabilirsiniz.

Davetiyelerinizi kişiselleştirerek, davetlilerin isimlerini davetiyelerin üzerine yazabilir ve davetlilerinizin kendilerini önemli hissetmelerini sağlayabilirsiniz. Davetiyego ile zahmetsizce, çok kısa sürede ve en uygun fiyatlarla etkinliklerinize misafirlerinizi davet edebilirsiniz.

Bando Radyo

AM/FM radyoları ve internet üzerinden yayın yapan radyo kanallarını dinlemenizi sağlayan eğlenceli bir radyo dinleme uygulamasıdır. Ücretsiz olarak kullanılabilen uygulama sayesinde dilediğiniz her yerden tüm radyo kanallarını dinleyebilirsiniz.

Yaklaşık 20 bin aktif radyo istasyonunun yer aldığı uygulamada favori radyo listesi oluşturma, liste yönetme, radyo arama, sevilen radyo istasyonlarını arkadaşlar ile paylaşma gibi özellikler yer alıyor. 200'den fazla ülkedeki radyo istasyonlarına da erişilebilmesine imkan sağlayan uygulama aktif internet bağlantısına ihtiyaç duymaktadır.

 

Jüri tarafından finale taşınan 5 finalist mobil uygulama ise şöyle;

Lokum

iPhone ve iPad cihazlar için geliştirilmiş fizik tabanlı bir bulmaca oyunudur. Meraklı karakterlerin ele alındığı oyunda çevredeki interaktif nesneleri kullanarak ilerlemeye çalışarak, hedefteki bayrağa ulaşmak için mücadele edeceksiniz.

Çeşitli engellerin de bulunduğu oyunda yıldızları toplayarak ilerleyebileceğiniz gibi bu sayede hedefe daha hızlı ulaşabilirsiniz. 9 farklı karakter seçenekleri ve benzersiz 30 zorlu oyun seviyeleri ile bağımlısı olacağınız oyunda, her bir düzeyde eğlenceli oyun müzikleri kullanılmış.

Karakterinizi seçerek macera dolu bir yolculuğa başlayacağınız oyunda, size verilen görevleri yerine getirmeli ve seviyeleri başarıyla tamamlamalısınız.

Farm Defense-Homestead Heroes

Android sistemine sahip cihazlarda başka dünyadan gelen yabancı düşmanlar ile mücadele ederek, çiftliğinizi korumaya çalışacağınız ücretsiz ve aksiyon dolu bir rol yapma oyunudur.

Oyundaki görev ise; kahramanımıza yardım ederek çiftliği istila eden düşmanlardan kurtulmasını sağlamak. Bu amaç için kullanabileceğiniz bir çok farklı silah tipleri bulunuyor. Etkileyici ses efektleri ve oldukça kaliteli grafiklere sahip oyun oyun severleri tatmin edecek düzeyde diyebiliriz.

Locca

Konum bazlı bir fotoğraf paylaşım uygulamasıdır. Facebook, Twitter veya Instagram hesabınız ile giriş yaparak kullanabileceğiniz uygulama sayesinde iOS cihazlarınız ile çektiğiniz fotoğrafları konum bilgilerinizi de ekleyerek, size en fazla 100 km uzaklıkta olan kullanıcılar ile paylaşmanızı sağlıyor.

Bunun yanı sıra fotoğraflarınıza çeşitli filtreler uygulayabilir ve çok daha mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz. Ayrıca fotoğraflarınızı veya anılarınızı anlatan bir kaç güzel söz ile fotoğraflarınızı anlatabilirsiniz. Kullanıcıların sosyal ağ bağlantılarını da gösteren uygulamada beğenme fonksiyonunu kullanarak etkileşime geçebiliyorlar.

Ben Bilirim

Bilgilerinizi test edip zorlu mücadeleler ile kendinizi kanıtlayabileceğiniz Ben Bilirim, oldukça eğlenceli bir mobil oyundur. 

Oyundaki amacınız, 30.000' in üzerindeki sorudan ekranınıza gelecek olana rakiplerinizden daha hızlı şekilde cevap vermek ve en yüksek puanı elde etmeye çalışmak olacak. Oyuna giriş yaptığınız andan itibaren tüm soruları cevaplamak için tam 90 saniyeniz var. Bu süreyi en iyi şekilde değerlendirerek tüm soruları cevaplayacak ve rakiplerinize fark atabilirsiniz. Oyuna Facebook hesabınız ile giriş yaparak puan sıralamasını takip edebilirsiniz.

Kuaför X Kuaför Rezervasyon

Özellikle bayanlar için geliştirilmiş ücretsiz bir kuaför rezervasyon uygulamasıdır. Üye girişi yaparak kullanılabilen uygulama semtlere göre kuaförleri listeleyerek, önceden yapılmış rezervasyonların ve özel fırsatların görüntülenmesini sağlıyor.

Ayrıca uygulama ile listede çıkan kuaförlerden seçilenlere rezervasyon yapılabiliyor ve hatta harita üzerinden yol tarifi alınabiliyor, kişisel bakım ürünleri ile ilgili indirimlerden haberdar olunabiliyor ve kampanyalar da takip edilebiliyor. Bayanların hayatını kolaylaştıracak olan uygulama iPhone ve iPad cihazlarda kullanılabiliyor.