Google Translate, Gerçek Zamanlı Çeviri Özelliğine Kavuştu!


Google Translate (Google Çeviri) uygulamasına gerçek zamanlı (simültane) çeviri özelliğinin geleceğini geçen günlerde yaptığımız haberle sizlere aktarmıştık. Bugün yapılan güncellemeyle birlikte uygulama, hem görsel hem de simültane çeviri özelliğine kavuştu.

Yenilenen Google Translate uygulaması sayesinde artık tüm çevirileri kelimeleri ya da görüntüleri kullanarak yapabileceğiz. World Lens yani Dünya Merceği adı verilen bu özellik ile çevirileri yapmak için tek ihtiyacımız olan; çeviri yapmak ya da anlamak istediğimiz metin, tabela, şehir işaretleri ya da uyarı tabelası gibi materyalleri kameranızla görüntüleyerek 'çevir' komutu vermek.

İnternet bağlantısı olmasa bile gerçek zamanlı çeviri yapabilmemize imkan tanıyan yeni Google Translate uygulaması şimdilik; İngilizce-Fransızca, İngilizce-Almanca, İngilizce-İtalyanca, İngilizce-Portekizce, İngilizce-Rusça ve İngilizce-İspanyolca dilleri arasında çeviri yapabiliyor.

Ayrıca uygulamaya sohbet modu da eklendi. Bu modla birlikte farklı dilde konuşan diğer kişiler ile simültane çeviri özelliği aracılığıyla kolaylıkla anlaşabildiğimiz gibi daha akıcı sohbetler gerçekleştirebiliyoruz.

Görsel çeviri ve gerçek zamanlı çeviri özellikleriyle güncellenen Google Translate (Google Çeviri) mobil uygulamasını aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla Android, iOS ya da Windows Phone cihazınıza indirebilirsiniz.