Google Haritalar'a Artık Video Yükleyebilecek


Google, Google Haritalar için yeni bir özellik açıkladı. Yerel rehberler artık video da yükleyebilecekler. Google Haritalar'da eğer "Yerel Rehber" olarak kayıtlıy iseniz ve haritaların gelişmesi için katkıda bulunmak istiyorsanız  sizin için harika bir haberimiz var.

 

Yapılmış olan açıklamalara göre bundan böyle, Yerel Rehber olan kullanıcılar diledikleri bölge veya mekana ait videolar yükleyebilecekler. Bu güncelleme ile birlikte Google Haritalar'ın daha da verimli olacağından şüphemiz yok. Fakat yetkililer tarafından video yüklemeye de sınır getirmiş durumdalar. Direkt olarak cihazınızın kamerası ile görüntü çekmeye başlarsanız 10 saniye bir süre veriyor size.

 

Üçüncü parti yazılım veya galeriden bir görüntü kullanmak isteyen kullanıcılara ise bu süre 30 saniyeye kadar çıkarılabiliyor. Web arayüzünün henüz video yüklemelerini maalesef ki kabul etmediğini söyleyelim.

Video yükleyebilme özelliği şuan için sadece belirli bölgeler ve kullanıcılar için aktif durumdadır. Tüm kullanıcıların bu özellikleri kullanabilmesi için kısa bir süre daha beklemeleri gerekecektir. Özelliği hemen denemek isteyenler için BURADAN Haritalar uygulamasını 9.60 numaralı indirebilirsiniz.