Ekşi Sözlük Mobil Uygulamaları Yayınlandı


Ülkemizde başarılı girişimlerden birisi olan ve kuruluş tarihi 1999 yılından beri yayın hayatına devam eden Ekşi Sözlük için nihayet beklenen mobil uygulamalar yayınlandı. İnternet üzerinden masaüstü deneyimini uzun yıllarıdır sürdüren ve ülkemizin en popüler sözlük platformlarından birisi olan Ekşi Sözlük'te nihayet gelişen ve kitlesi bir hayli gelişen mobil uygulama platformuna ilk geçişini gerçekleştirdi.  Son gelen haber ile Ekşi Sözlük için hem Android tarafında hemde iOS cephesi için mobil uygulamalar yayınlandı. Mobil uygulamanın içeriğine baktığımızda ise tıpkı masaüstü platformda olduğu gibi yeşil ve beyaz renk tonlarının sahip olduğu bir tasarım tercih edilmiş durumda.

Ekşi sözlükte açılmış olan konu başlıkları mobil uygulama ile rahat bir şekilde gezilebilip takip edilebilecek. Mobil uygulamanın sahip olduğu özelliklere baktığımızda ise anlık mesajlaşma, profil fotoğrafı ekleme, anlık bildirim takibi ve Instagram-Facebook-Twitter gibi entegrasyon özelliklerini görebiliyoruz. Web platformundan farklı olarak uygulamayı kullanabilmek için bir üyelik gerekiyor. Diğer yandan uygulama içerisinden kullanıcıların birbirlerini takip edebilme özelliğide yer alıyor.

Anasayfa, mesajlar, arama, bildirimler ve profil ana sekmelerinden oluşan bu uygulama ile ana ekran bölümünden gündemdeki konu başlıklarına erişmek mümkün oluyor. Profil bölümünden ise istatistik ve favoriler ile kullanıcıların paylaşımları ve yorumlar detaylı bir şekilde gözüküyor. Ekşi sözlük?ün bu sistem ile mobil platforma geçiş yapması tıpkı bir başarılı sosyal medya platform deneyimi sunmayı hedefliyor. Yaklaşık olarak 100 MB?lık bir boyuta sahip olan uygulama Android cephesinde Google Play Store üzerinde ve iOS tarafında ise AppStore?da yayınlanmış durumda.