Beklenen Özellik iOS 11.3 İle Geliyor


Apple'ın iOS 11.3 sürümünün Beta sürümleri geçtiğimiz haftalardan beri yayınlanmaya devam ediyor. Yeni özelliklerin ve yeniliklerin sunulması beklediğimiz iOS 11.3'ün artık final sürümüne az bir zaman kaldı. Apple tarafından yapılan açıklama ile ilkbahar döneminde kullanıcılara bu yeni güncellemenin sunulması bekleniyor. Birçok önemli özelliğin gelmesi beklenilen bu güncelleme ile beraber iPhone X sahiplerine güzel bir yenilik gelecek. Normal şartlarda App Store'dan yapılan alışverişlerde parmak izi onayı gerekiyordu.

Ancak iPhone X ile beraber her seferinde şifre girmek gerekiyor. Fakat iOS 11.3 ile beraber bu zorunluluğa bir çare geliyor ve artık kullanıcılar yüz tanıma özelliğini kullanarak bu güvenlik aşamasını geçebilecekler. iPhone X serisinde home butonu olmadığı için ve dolayısıyla parmak izi sensörü bulunmadığı için alışveriş güvenliği noktasında kullanıcılardan şifre isteniyordu.

Ancak bugün gelen yeni bilgilere göre her seferinde şifre sorulmak yerine artık alışverişlerinizde onay olarak ayarlamış olduğunuz Face ID güvenlik seçeneğini kullanabileceksiniz.