Android Oreo 8.1 ile Kullanıcılarının Karşılaşacakları 9 Yeni Özellik


Android'in en yeni sürümü olan Android 8.1 için geliştirici ön izleme sürümü yayınlandı ve sistemin yeni özellikleride gün yüzüne çıktı. Kullanıcıları oldukça şaşırtacak yeni bir özellik olmasada, birçok yeni iyileştirmenin Android 8.1 ile beraber geldiğini ifade edebiliriz. 8.1 için ön izleme geliştirici sürümü resmi olarak yayınlandı ve Nexus yada Pixel cihazınız var ise Android 8.1'i sizlerde deneyimleyebilirsiniz. Sürüm sadece bir ön izleme versiyonu ve tamamlanmış hali ise Aralık ayında yayınlanacak.

Android 8.1 Yenilikleri

Tema Algılama

Android 8.1 ile beraber artık koyu renge sahip bir duvar kağıdı kullanıyorsanız sistem otomatik olarak algılayacak ve koyu bir temaya geçiş yapacak. Açık renkli duvar kağıdında ise yine tema o görsele göre bir uyum sağlayacak.

Ayarlar Menüsünde Arama

Yeni güncellemede artık Android 8.1 ile beraber ayarlar menüsü üzerinde bir arama kutusu yer alacakve buradan gerekli ayar menüsü bulunabilecek.

Bluetooth Pil Göstergesi

Bluetooth yardımı ile bir cihaza bağlandığınızda Bluetooth simgesinin hemen yanında bir pil seviyesi gözükecek.

Gezinme Düğmeleri

Normal şartlarda ikonlar yüksek kontrastta sahip olurlar. Ancak odaklanmayı engellememesi adına Android 8.1 ile beraber gezinme çubuğu bir uygulamaya girdiğiniz zaman soluk bir renge bürünecek.

Yeni Google Sans Yazı Tipi

Yeni sürümle beraber okuması kolay yeni Google Sans yazı tipini görüyoruz.

Kapat - Yeniden Başlat Menüsü

Android 8.1 ile beraber kapat ve yeniden başlat menüleri tekrardan tasarlanmış durumda.

Tek Bildirim Sesi

Cihazınızı uzun süre kapatıp tekrar açtığınızda bildirim yağmuru esnasında gürültüyü engellemek adına saniyede sadece 1 bildirim sesi çalacak.

sRGB Ayarlardan Kalktı

Android 8.1 geliştirici ön sürümünde sRGB renk ayarları menüden tamamen kaldırıldı.

Yeni Oreo Simgesi

Android 8.1 ile beraber sistem bildirimlerinin simgesi değişti ve artık daireler yerine 'Oreo' bulunuyor.